AcasăPoliticParlamentÎn căutarea creierului pierdut – pastile compensate pentru politicieni...

În căutarea creierului pierdut – pastile compensate pentru politicieni cu bloguri în cap (2)

Intrat într-un con de umbră de când noul coleg de partid, Ghiță, intră tot mai des pe DNA, Bogdan Diaconu a identificat și el dușmanul de clasă: toți ăștia cu nume străineze. Pentru șeful de la PRU e suficient să nu te cheme Ion sau Gheorghe ca să fii un trădător de țară. Căci iată ce scrie el pe pagina de Facebook: ”Clotilde și Cossete îl susțin pe Julien, soțul lui Valerie, să devină prim-ministrul lui Klaus la comanda lui Soros! Halal alegeri! Mândri că suntem români!” Bogdănele, tată, hai să-ți explic: doamna Cossete Chichirău, candidată USR la Iași, e româncă get-beget, doar că mămica ei a fost foarte impresionată de Cosette – nu Cossete, cum scrii tu – personajul lui Hugo, și i-a zis și fiicei sale astfel. La fel, pe Cioloș îl mai cheamă și Julien, deși e român, fiindcă mămica lui citise ”Roșu și negru”, de Stendhal, și acolo personajul principal se numea așa. Carevăsăzică, bă, băiatule, mai pune și tu mâna pe-o carte și vezi să nu fie șeptar de treflă. Știu, acuma o să spui că Hugo și Stendhal erau scriitori imperialiști, aveau cioace cu multinaționalele, iar tu i-ai citit ”decât” (vorba lui Dragnea) pe poeții proletcultiști, fiindcă ești cel mai mare patriot român în viață. Atât de patriot că te cheamă Bogdan, adică, în limbile slave ”darul lui Dumnezeu”. Așa că mai subțire cu franțuzoaicele, că te căutăm și pe tine la genealogie și ieși nasol, băi, slavul lui Putin!

Într-o postare de pe Facebook, Ponta se umflă în pene: ”Mâine merg la Camera Deputaților să votez cu toată convingerea Proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea și de ceilalți parlamentari PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale. Este o lege bună și necesară – Guvernul Tehnocrat ne-a tot păcălit că o adoptă ei, dar bineînțeles că ne-au dus cu vorba. Așa că bine că a făcut-o PSD și sper că Președintele Iohannis să o promulge. Deci dacă vă plac taxele votați cu Iohannis-Ciolos-PNL-USR! Dacă vreți o viață mai bună votați cu PSD!” Ce remarcăm noi de aici? Că, printre numeroasele calități vocal-instrumentale ale lui Victor-Viorel Ponta, se numără nu doar ciordeala la grămadă, ci și amintirea selectivă. Bunăoară, din mandatul lui de premier, Viorel nu-și mai amintește că ne băgase taxă până și pe stâlp, în schimb își amintește perfect că României îi mergea grozav pe atunci. Din păcate, zice el, au venit tehnocrații la putere și s-a ales praful de prosperitatea țării – ca să nu mai zicem că nici prosperitatea amicului Ghiță nu e mai pe roze. Dar totul e bine când se termină cu bine: acum PSD a scos o sută de taxe, răposații o să-l voteze cu toate falangele, iar Dragnea o să fie premier și o să-l ia, eventual, pe Ponta, consilier – că așa se procedează, prietenii ți-i ții aproape și dușmanii și mai aproape. Și când n-or mai fi bani de pensii, nicio problemă: vine Ponta și propune încă o acciză pe benzină, pe care tot el o să promită fraierilor votanți că o va scoate, când o candida data viitoare la președinție!

E La fel de prost la capitolul ”memorie” stă și bunul prieten al lui Ponta, Nicu Bănicioiu. Pe când pe Internet se rostogolea un filmuleț în care fostul ministru al Sănătății declara, în repetate rânduri, că n-avem nevoie să ne ajute străinii, fiindcă avem toate condițiile prin spitalele românești ca răniții de la Colectiv să se facă bine, Bănicioiu posta, senin, pe Facebook: ”Eu în anul 2014 am deblocat posturile în sistemul de sănătate, posturi blocate de guvernul Boc. Am reușit să angajăm 5.500 de doctori, asistente, personal mediu și auxiliar în spitalele României. A fost nevoie de guvernul tehnocrat să blocheze posturile din nou și astfel diferența dintre necesarul de personal și realitatea actuală se va accentua și mai mult!” Vai, câtă dedicație pentru bolnavi, domnu Nicu! Nici n-ai zice că matale tăiai panglica, prin Spitalul Floreasca, la o barocameră dedicată, chipurile, pacienților arși, când ea era făcută pentru tratamente anti-îmbătrânire, să aibă tovarășul Iliescu și alte fosile de prin PSD obrazul finuț, nu de porc, ca alții!

Nu știu dacă ați remarcat, dar în suflețelul mic și pricinos al duamnei Udrea parcă se bat doctorul Jekyll și domnul Hyde. La o postare de Facebook parcă-i mironosiță, dă sfaturi cum să postim, cum să ne iertăm dujmanii, cum să nu prețuim banii, la următoarea postare parcă e posedată: cum scrie ceva de Cioloș, cum zici că i-a dat popa cu agheasmă și-o arde. De exemplu, să luăm postarea asta: ”Se dă următoarea situaţie: PNL votează în unanimitate în favoarea legii conversiei creditelor din franci elveţieni în lei, la valoarea istorică. PNL îl propune pe Cioloş premier dacă va câştiga alegerile. Cioloş atacă la CCR legea conversiei creditelor şi, implicit, votul PNL. Două concluzii 1. Cioloş nu apără interesele românilor (reprezentaţi de Parlament), ci pe ale băncilor străine. 2. PNL este nu numai un partid incapabil să propună un membru propriu pentru funcţia de prim-ministru, dar şi o cârpă menită să lustruiască pantofii lui Cioloş. PS. Susţin conversia creditelor în lei pentru toate valutele, nu numai pentru francii elveţieni.” Bravos, coană Nuțico, fii bărbată! Cum dai matale de pământ cu Cioloș ăsta, care nu apără interesele românilor, ci pe-ale băncilor străine! Ce nu pricep e de ce ieșeai la șoping cu prietenuța Alinuța taman la Paris? Păi n-aveam, soro, noi o tonă de malluri prin Berceni? În loc să investești bani în economia românească, tălică dădeai cu zecile de mii de euro în imperialiști, să le faci curul mare, iar acuma te-a apucat patriotismul local? Vezi că și ipocrizia e păcat capital și, dacă nu te pocăiești rapid, cu o sută de mătănii pe burta goală, riști să nu mai intri în Rai, la Sfântu Petru, ci în Iad, la Târgșor!

Articol apărut în Academia Caţavencu, nr. 16 (1215) – 7-20 noiembrie 2016

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare