AcasăPoliticParlamentO floare și doi grădinari. Ba, chiar trei!

O floare și doi grădinari. Ba, chiar trei!

În Republică a venit toamna. Ieșiți la plivit de buruiană prin câmpul tactic al justiției, grădinarii neamului prost, i-am numit aici pe Ponta, Băsescu și Ghiță, au pus de-o prașilă gospodărească. Cum mânuiau ei măiastru coasa dreptății, au dat de singura floare care, contrar proverbului, aduce primăvara în justiție. Este vorba despre doamna Laura Codruța, imaculata șefă a DNA, luată la ochi de grădinarii noștri pe motiv de plagiat la lucrarea de doctorat.

Operațiunea de cosire a fost declanșată de banditul Sebi Guiță, deputatul penal al Republicii Securiste Ploiești, care a comis un autodenunț la Parchetul General. Furnizorul de IT al Casei Regale SRI (n-am găsit altă rimă) s-a dat în gât cum că împreună cu mai mulți haidamaci nenominalizați a mânărit un raport dat de Consiliul National de Etica în cazul tezei de doctorat a doamnei Laura. Nea Traian B. și-a adus brusc aminte că, între două șprițuri la Cireșica, a auzit și el ceva pe această temă și a aruncat în dezbatere numele lui Mihnea Costoiu, ministrul de companiei al tușii Caterina Andronescu, pe care l-a indicat ca sculă utilizată în cadrul operațiunii de albire a șefei DNA.

Încurajat de președintele lins în cur de voluntari, Ghiță își ia viteză și afirmă că era pretenar cu Laura, fapt pentru care a inițiat operațiunea de falsificare a raportului buclucaș. Iritată de aluziile porcoase ale lui Guiță, doamna Codruța s-a înșurubat la Europa FM unde, sub tirul necruțător de limbi administrat de crucișătorul CTP a negat orice relație cu penalul prahovean. Apărut ca din budă, imberbul mincinos patologic Puie Monta se bagă și el în discuție ca din întâmplare și declară că a văzut-o prima dată pe Laura la beci. Nu la acel Beci, căruia i se mai spune și Domnesc, ci la pivnița privată a lui Guiță, unde s-a servit un șpriț în repetate ocazii. Teza este confirmată de deputat Daniel Savu, securistul anticipând că pozele vor apărea în presa democratică. Nici nu s-a șters bine Savu la gură după rahatul consumat, că la postul pușcăriașului Voiculescu Dan a apărut în decor o poză cu juna Laura și Guiță, bașca un păhărel care se zărea în mâna divei parchetare. Imaginea a dispărut brusc și n-a mai apărut pe nicăieri. Presa finanțată de statul de drept a luat foc, expunând scenarii care fac trimitere la conflictul SRI-DNA, extrapolat la gâlceava Coldea –Laura. Brusc Guiță a devenit un instrument în mâna unui artist care manevrează scandalul în vederea compromiterii Codruței.

Teama lor este că Laura a mințit și că în posesia lui Guiță sunt poze sau chiar filmări care arată o relație amicală a celor doi beligeranți. Nea Traian pe care-l lăsasem la un uischi cu dezvăluirea în gură a revenit și a precizat că nu se există mai bună persoană în capu’ la DNA decât Laura (n-am găsit altă rimă) și că acuzația de plagiat trebuie lămurită urgent. Perdeaua de fum s-a lansat, poza s-a expus și a dispărut iar potăile de pază ale democrației au scos săbiile din teacă. Prevăd un caft de toată frumusețea!

Editorial apărut în Academia Caţavencu, nr. 14 (1213) – 10-23 octombrie 2016

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare