HomePoliticO să te audă colegii tăi, procurorii!

O să te audă colegii tăi, procurorii!

Victor Ponta, Prim-Ministru al Guvernului din penumbră al României: "Nu orice fel de procuror se apucă să ancheteze senatorii". Dl Premier n-a venit și cu amănunte suplimentare, dar am reușit să aflăm din surse sigure, semiguvernamentale, cum arată portretul-robot al unui astfel de procuror în viziunea procurorului Ponta:

1. Să fi fost pe timpul facultății elev al unuia dintre renumiții profesori de drept Antonie Iorgovan, Adrian Năstase, Rodica Stănoiu, gen.

2. Să aibă în spate minim o acuzație de plagiat, asta dovedind că pregătirea sa profesională excelentă a stârnit destule invidii și dușmănii printre inamici și chiar colegi.

3. Să fie un om deschis cooperării cu factorii politici, care să evite manifestările fasciste evidențiate, de exemplu, în declarațiile procurorului Kovesi când a afirmat că niciun politician nu îndrăznește să o sune.

4. Să dovedească în întreaga activitate înclinație spre solicitarea pedepselor cu suspendare pentru politicienii cercetați, în spiritul umanismului juridic adoptat în Europa.

5. Să nu aplice în anchetele sale cu obstinație prevederile actualului Cod Penal, știindu-se că acesta nu este Noul Testament bătut în cuie precum Hristos, ci un act juridic susceptibil oricând de a fi modificat în Parlament, pe la miezul nopții.

6. Să aibă în palmares un număr satisfăcător de NUP-uri aplicat pe dosare, dovedind că nu este un procuror băsist dedicat în mod sadic torturării politicienilor urmăriți penal. NUP-urile puse pe dosare ale unor personaje ca Traian Băsescu, Radu Berceanu, Adriean Videanu & CO îl descalifică profesional și, în general, uman.

7. Să dovedească elocvent că a avut în activitatea sa o atitudine constant critică față de MCV-urile europene, instrumentele prin care băsiștii interni conlucrează cu cei externi pentru subminarea continentală a României.

8. O performanță profesională remarcabilă ar fi ca, asemenea unor specialiști promovați de actualul Guvern, să aibă 0 (zero) dosare rezolvate dintre cele încredințate spre cercetare. Acest lucru ar proba perfecta probitate și neutralitate politică a respectivului procuror.

9. Instantaneele din presă prin care astfel de procurori apar dansând și dând darul pe la nunțile interlopilor se constituie în recomandări binevenite în perspectiva unei viitoare ascensiuni profesionale. Excepție fac cei care au dansat împreună cu Băsescu la evenimente ale clanului Mondial, în afară de cazul când și-au îndreptat comportamentul prin cooperarea cu dl Pavel Abraham.

10. Un procuror care intenționează să ancheteze un senator trebuie să fie, în primul rând, civilizat: să-l anunțe pe cel vizat despre intenția sa, să-i ceară acordul pentru interceptări audio-video, să-i înmâneze personal citațiile și să-i pună oricând la dispoziție o limuzină corespunzătoare pentru transportul la Procuratură și revenirea la domiciliu.

Dl Ponta a declarat că, în această privință, este pentru prima dată de acord cu noul Traian Băsescu, procurorii netrebuind a ajunge niște dumnezei care să-i ancheteze cum vor ei pe adevărații Dumnezei ai României: cei Aleși de Popor ca să aibă pe cine înjura de dumnezeu și fiul acestuia.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare