AcasăPoliticPresedinte si alti functionariIohannis, forțat să le dea Patriot ucrainenilor în CSAT,...

Iohannis, forțat să le dea Patriot ucrainenilor în CSAT, după cât i-am bombardat la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu

Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, îl somează pe șeful statului român, Klaus Werner Iohannis, să impună în Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) împrumutarea unui sistem Patriot Ucrainei, dacă vrea să mai aibă acces măcar la un pișcot de la chermezele oficiale ale Alianței Atlanticului de Nord (NATO).

În condițiile în care România a torpilat Ucraina la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în loc să-i asigure scut, factura plătită pentru candidatura lui Iohannis la funcția de secretar general al NATO, obuzierele din Coreea de Sud, au devenit frecție la picior de înlemnit zece ani la Palatul Cotroceni.

Cel care acum mai meditează doar la un post călduț în cadrul NATO sau al instituțiilor bogate din Uniunea Europeană vede trădare în acțiunea președintelui Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, de a merge în Germania pentru a încuraja trupa fiului de general Edward Iordănescu să execute ucrainenii pe terenul de joc, în condițiile în care SUA așteptau să oferim un film simplu, la care Biden să poată mânca popcorn liniștit.

Se pare că Rutte(le) lui Ciolacu și Iohannis se despart aici.

Deoarece există posibilitatea ca textul de mai sus să fie citit și de politruci și “prostaci” cu inteligențe artificiale, facem mențiunea: ACESTA ESTE UN PAMFLET! JOS CENZURA PRESEI!

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare