AcasăPoliticPresedinte si alti functionariLimba Română a demisionat din Administrația Prezidențială, după ce...

Limba Română a demisionat din Administrația Prezidențială, după ce a eșuat în misiunea de a-l dezlipi pe Iohanis de “peroada” în “Eropa”

Ilustrație: Marian Avramescu

După aproape zece ani în care a încercat din greu să-l învețe pe șeful statului, Klaus Werner Iohannis, să pronunțe corect termeni precum “perioadă” sau “Europa”, în limba noastră natală, Limba Română a demisionat din Administrația Prezidențială.

După o PEROADĂ mult prea îndelungată a profesorului-inspector de fizică la Palatul Cotroceni, Limba Română a înțeles că toate normele lingvistice autohtone au fost grațiate de orice legi ale gravitației.

Acum, șeful statului care și-a depășit granițele lingvistice – dacă pe cele terestre ale spațiului de liberă circulație Schengen tot nu a putut – aspiră la funcții importante peste ocean, unde se grăiește o limbă engleză stâlcită precum domnia-sa, ori, minimum, o funcție semnificativă la nivelul EROPEI.

După logopedul Administrației Prezidențiale, care s-a sinucis în primul mandat al lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, după tentativele sale repetate de a-l învăța șeful statului să pronunțe “perioadă”, asistăm la a doua mare pierdere a Administrației Prezidențiale.

În condițiile în care debarcările Ligiei Deca și Luminiței Odobescu pot fi interpretate drept „succesuri’ (vorba unui fost europarlamentar).

Deoarece există posibilitatea ca textul de mai sus să fie citit și de politruci și “prostaci” cu inteligențe artificiale, facem mențiunea: ACESTA ESTE UN PAMFLET! JOS CENZURA PRESEI!

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare