HomePoliticGuvernReproducerea imposturii în sistemul academic român

Reproducerea imposturii în sistemul academic român

2016 nu este an electoral numai pentru primării, consilii locale și județene, sau pentru Șparlamentul României. Se aleg, măcar la Cluj-Napoca, niște rectori pe la niște universități. Așa că marți a fost rândul Univerității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (cea care l-a dat licențiat Țării pe actualul prim-ministru tehnocrat Dacian Cioloș) să-și aleagă rectorul.

Dintre cei trei candidați au rămas în cursă doi: Ioan Groza (126 de voturi) și Cornel Cătoi (111 voturi). Cu doar 40 de voturi, Ioan Rada rămâne să-și sfătuiască electoratul cu cine să voteze în turul doi.

Nu știu cum se face, dar blestemul care a lovit România în ultimii 26 de ani (acela de-a alege din ceea ce este de neales) a lovit și la USAMV: favoritul, Ioan Ștefan Groza, directorul Direcţiei Generale Învățământ Universitar din cadrul Ministerului Educației, este protagonistul unui scandal cu dame tocmite să se dezbrace nud și care au fost plătite din bani europeni în cadrul unui seminar, precum și suspectul unui plagiat. Anul trecut, pesedistul Groza (v-am zis că-i amic cu Ioan Rus, nu? Dacă nu, vă zic acum) a organizat, la Predeal, o întrunire a profesorilor de la patru universităţi din România, pe tema îmbunătăţirii învăţământului superior. După ce au discutat ce au discutat despre îmbunătățirea învățământului superior, băieții s-au gândit să-și îmbunătățească și lor viața, așa că, la final, în sala de dezbateri şi-au făcut apariţia mai multe dansatoare exotice. Firește, momentul artistic a fost plătit din bani europeni, deși profesorul de reproducție a susținut sus și tare că animatoarele ar fi intrat în sala de conferinţe după încheierea dezbaterilor și au fost “decât” o „surpriză” din partea conducerii hotelului. Probabil și cei din conducerea hotelului au fost la rândul lor surprinși de decontul parangheliei academice și au zis să nu rămână datori.

  • Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti şi Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea POLITEHNICA Timişoara, organiza în cadrul proiectului POSDRU/155/1.2/S/139950 “Îmbunătăţirea calităţii sistemului naţional de învăţământ superior în conformitate cu schimbările societăţii bazate pe cunoaştere şi cu dinamica pieţei muncii”, întâlnirea de peerlearning având ca tematică „Facilitarea inserţiei în piaţa forţei de muncă a absolvenţilor de învăţămînt universitar”. În acest sens, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, printr-o adresă semnată de Manager de proiect Ioan GROZA, din partea Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, invita membrii comisiilor / structurilor de conducere din universităţi / facultăţi, cadrele academice să participe la desfăşurarea evenimentului, din perioada 23-25 ianuarie 2015, Predeal, hotel Piemonte, costurile de cazare (2 nopţi) şi masa fiind suportate din din bugetul proiectului POSDRU/155/1.2/S/139950. Persoană de contact  Ioan Stefan Groza.

Și ca să avem cireașa de pe tort, că se poartă numai avansări prin plagiate, aflăm de pe site-ul plagiate.ro, coordonat de reputatul profesor universitar clujean Dorin Isoc (pe care Academia Cațavencu a avut oportunitatea să-l intervieveze) că există o suspiciune rezonabilă de plagiat ce îl privește pe Ioan Ștefan Groza.

  • Este vorba despre articolul „Observaţii asupra sistemului reproducător al ştiucilor în timpul unui ciclu sexual”, scris de Ioan Groza, Mihai Cenariu, Simona Ciupe, Alexandru Raul Pop, Emoke Pall, Laura Parlapan şi Lucica Geru (publicat în 2013, în Jurnalul de Medicină Veterinară al USAMV) reproduce părți importante, în primul rând fotografii, dintr-o lucrare anterioară, „Morfologia ovariană a ştiucilor din Dunăre în timpul ovogenezei”, scrisă de Lucica Geru (Brăila), Angela Trofimov (Galaţi), Flavia Ruxanda, V. Rus, Alexandru Raul Pop, I.Radu (USAMV Cluj), V. Miclăuş (Galaţi), publicată în 2012, în Annals of the Romanian Society for Cell Biology.

Sursă foto: ”Cotidianul transilvan”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare