AcasăProiecte specialePagina de BusinessVrei un șemineu pe lemne? Iată care e diferența...

Vrei un șemineu pe lemne? Iată care e diferența între un focar de fontă și unul de oțel

Vrei ca anul 2017 să te prindă cu o achiziție nouă și la trecerea dintre ani să stai în fața șemineului și să auzi cum trosnesc lemnele din foc? Ei bine, trebuie să știi că indifferent că este vorba de stilul clasic sau modern, că funcționează pe lemne, gaz, curent sau bietonal, șemineele sunt o necesitate și o plăcere în orice spațiu ar fi așezate.

Atmosfera plăcută și căldura pe care le creează aduc o stare de confort și bine în reunirea familiei, a celor dragi, și completează perfect întregul peisaj de acasă. Cine nu și-ar dori un semineu de décor sau mai mult spus, o astfel de atmosferă prezentă zi de zi în propria locuință?

Dar, înainte de a face pasul de a cumpăra unul, trebuie cunoscute anumite detalii. Când facem o achiție și dorim să fie una de durată mare de timp, ar fi cel mai bine să ne interesăm, de cât mai multe detaii și să le comparăm. Și aici vorbim de caracteristici și prețuri pe care le putem compara cu alte obiecte asemănătoare pentru a fi siguri că alegerea finală este cea mai bună din toate punctele de vedere.

Focarele sunt de diferite dimensiuni, puteri calorice, design, iar materialul din care sunt confecţionate diferă de la model la model. Puţine persoane cunosc nevoile prioritare pentru care achiziţionează un şemineu modern sau clasic, cele două aspecte principale nefiind luate prea mult în calcul la alegerea acestuia. Vorbim aici despre partea estetică, randamentul crescut sau poate şi ambele.

Iar în funcţie de acest răspuns, orice cumpărător se poate informa despre diferenţele esenţiale între focarul de fontă şi cel de oţel cu şamotă. Primul şi cel mai vizibil aspect care diferenţiază cele două focare semineu este designul. Dacă focarul cu fontă se încadrează perfect în stilul iubitorilor de clasic, căptuşeală cu şamotă a focarului de oţel aduce o nuanţă elegantă care va schimbă complet imaginea încăperii în care este amplasat.

Focarul de fontă se încălzeşte într-un timp mai scurt de la momentul aprinderii focului, în timp ce focarul de oţel are o încălzire mai lentă, însă durabilă pe un timp mai îndelungat după stingerea focului. Focarul de oţel cu șamotă necesită mai multă muncă la întreţinere pe termen lung. De ce? Datorită samotei care este un consumabil ce necesită schimbare la o perioada de câţiva ani, din cauza riscului de spargere în momentul în care lemnele sunt puse pe foc sau chiar din cauza lemnelor umede arse în focar.

Echipa Pefoc.ro oferă consultanţă gratuită în vederea planificării construirii de şeminee la preţ accesibil şi de calitate. Pe lângă asta, te aşteaptă o gama largă de şeminee centrală, focare şeminee, seminee de decor şi coşuri de fum, iar transportul fiecărui produs este gratuit, oriunde în România! Preţuri accesibile, calitate superioară, durata lungă de funcţionare, implicarea profesioniştilor în construirea şi montarea produselor şi standarde de calitate europeană! Acestea sunt câteva dintre motivele cele mai importante că tu să alegi Pefoc.ro.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare