HomeSocialD'ale cetateanului1 Mai, pentru români, e moștenire din străbuni!

1 Mai, pentru români, e moștenire din străbuni!

Deşi, oficial, se spune că sărbătorirea zilei de 1 Mai îşi are originea în SUA, noi suntem convinşi că este tot o prioritate românească însuşită fraudulos de oculta internaţională, la fel cum ne-au fost şparlite insulina lui Paulescu şi oina rebotezată baseball.

Am luat legătura cu eminentul dacolog Scobutilo Vespasian, domnia sa oferindu-ne cu amabilitate lămuriri suplimentare:

“După cercetările mele împreună cu alţi colegi, ideea celebrării zilei de 1 Mai provine dintr-o străveche datină rămasă de pe vremea dacilor, şi am să arăt că-i o evidenţă de necombătut. Ritualul a debutat prin strădaniile lui Deceneus, acesta dorind să înlocuiască învechitele sacrificii umane cu o procedură civilizată şi în acord cu drepturile omului, fie el şi daco-get. Azvârlitul solilor către Zamolxe în suliţe s-a substituit, prin dispoziţia regală a lui Burebista, cu aruncatul mititeilor pe grătare, iar lăncile au fost transformate în binecunoscutele ţepuşe pentru frigărui. S-a considerat că mirosul înălţat astfel spre ceruri e semnificativ mai eficient în acţiunea de îmbunare a zeului suprem, evidenţă probată mereu de atunci prin faptul că, de cele mai multe ori, plouă în România de 1 Mai. Măsura s-a adoptat la pachet cu renunţarea la înjunghiatul femeilor pe mormintele celor decedaţi, trecându-se la obiceiul bocitului executat de interprete profesioniste. Încă o confirmare a umanismului vizionar instituit de Marele Preot Deceneus şi a rolului civilizator aparţinând culturii dacice în zonă.

Menţionez că tradiţia s-a păstrat exact cum a fost ea statornicită înainte de greşeala fatală a lui Burebista de a interzice consumul de alcool, pe care eu bănuiesc că a luat-o tot la beţie. Cum capu’ la lup să impui consumarea mititeilor fără băutură adecvată, înlocuită de mied şi alte produse atât de nespecifice istoriei noastre? Eroarea, se ştie, i-a şi adus pierzarea lui Burebista, pentru trădare naţională şi subminarea fiinţei tribale. E ca şi cum, să fiu mai plastic, Băsescu s-ar fi crezut Atatürk pe timpul domniei sale şi ar fi interzis consumul băuturilor alcoolice, promovând personal la B1 TV virtuţile laptelui bătut. Vă daţi seama că soarta lui Ceauşescu ar fi fost o îndurare divină faţă de a lui? Noroc că situaţia-i doar teoretică, dânsul arătând din plin că are înaintaşi printre cei care l-au asasinat pe Burebista.

Vizionară la vremea ei, măsura lui Deceneus a devenit fatală pentru daci în timpul războaielor cu romanii. Strategi desăvârşiţi, cotropitorii au atacat în momentele când populaţia geto-dacă se afla în minivacanţă, ghiftuită cu mititei şi produse viticole. Adaug aici că nici nu apăruse încă bicarbonatul, introdus în reţeta micului abia în perioada retragerii aureliene. Faptul îngreuna mult procesul de digestie, eliberarea gazelor şi uşurarea luptătorilor. În aceste condiţii, capacitatea de rezistenţă împotriva unei armate superorganizate precum a romanilor s-a dovedit drastic diminuată. Deşi au luptat eroic, înarmaţi cu ţepuşele folosite la grătare, dacii au fost zdrobiţi de catapultele şi turnurile de luptă adverse. Am găsit o inscripţie care sugerează că Decebal ar fi decedat, în realitate, din cauza unui mititel supradimensionat, înţepenit în faringele viteazului rege, dar credem că scrijelitura e doar o măgărie a trădătorului Bastus.

Datorăm, aşadar, formarea poporului român tradiţiei grataristice de 1 Mai, indiferent că ne place sau nu. De mult timp întreprindem acţiuni vizând recunoaşterea internaţională, inclusiv legitimarea în Guiness Book. Mi se pare o adevărată impietate ce se întâmplă azi, când sărbătorim 1 Mai cu, printre altele, Coca-Cola, hamburgeri şi Chicken Fry. Americani din toată lumea, jos labele de pe 1 Mai-ul Românesc!”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare