HomeSocial2013. Feministele continuă să n-aibă umor

2013. Feministele continuă să n-aibă umor

Ieri Alexandra Stan a luat bătaie. Și toată presa a vuit despre acest subiect, oricât ai fi încercat nu aveai cum să-l eviți. Cel mai probabil și pe Discovery au dat un documentar despre cântărețele bătute-n timpul celui de-al II-lea Război Mondial, iar pe Eurosport un top al KO-urilor.

În avalanșa de poante postate de diverși pe Facebook, mi-am permis să pun și fotografia de mai sus, încadrată ca fiind „ironie” (că-i fină, că-i meltenească, să judece fiecare):

IRONÍE, ironii, s. f. Vorbă, frază, expresie, afirmație care conține o ușoară batjocură la adresa cuiva sau a ceva, folosind de obicei semnificații opuse sensului lor obișnuit; zeflemea, persiflare.

Cum era de așteptat, feministele și cei care au grija femeilor bătute făcând flash-moburi au sărit alarmați de fotografia postată de mine, fiind mai virulenți la adresa mea decât față de impresarul bătăuș. Că așa-i normal. Nu te lupți cu Gheorghe care-și bate soția, ci cu George care râde de situația demnă de Evul Mediu. Cumva umorul te face părtaș la violență.

Acuzele sunt diverse:

  • „A râde de bătaia luată de A. Stan e ca și cum ai sta pe trotuar și ai admira ce se întâmplă.” În primul rând, nu cred că merg pe același trotuar ca Alexandra Stan. Nu frecventăm aceleași locuri, cluburi etc. Nu cred c-o scoate impresarul s-o bată-n Rahova doar ca să vedem noi, muritorii de rând, ce face. Unde mai pui că n-o să am loc să intervin de fanii ei care o filmează cu telefoanele când mănâncă bătaie.
  • „Nu se râde de femeile bătute.”. Și asta e o ipocrizie sinistră. Se râde de evreii gazați, de țigani/afroamericanii sclavi, de verișoarele violate-n Moldova, dar de femeile bătute, niciun zâmbet. Pe țărănci le mai înțeleg că-s bătute până intră frica-n ele și-s debusolate, nu știu unde să plece, dar A. Stan ce scuză are? Îi place viața bună de vedetă? Să fim sinceri, în fundul ei au intrat ceva bani ca să facă play-backuri sinistre pe patru versuri. Până și ea a recunoscut că înțelege de ce a luat bătaie…

Tina Turner a mâncat bătaie de la Ike, de n-a văzut Alexandra Stan nici în filme, și n-a mai apărut la TV să se plângă. A luat atitudine, s-a despărțit de nemernic și a ajuns vedeta pe care o știe toată planeta. C-așa-i în showbiz: unii cântă, alții doar iau bătaie.

Da, nu-i frumos să bați femeia. Nu spune nimeni s-o faci. Dar dacă începem să vorbim despre subiectele despre care NU trebuie să râdem înseamnă că ne întoarcem la Vacanța Mare și Doru Octavian Dumitru.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare