HomeSocialD'ale cetateanului8 reguli obligatorii pentru Paști, dacă vrei ca masa...

8 reguli obligatorii pentru Paști, dacă vrei ca masa festivă să nu te muște de stomac!

Pentru că inspectorii OPC îți dai sfaturi de Paște abia la Înălțare, și oricum nimeni nu mai e preocupat în ziua de azi decât de pandemia de COVID, specialiștii Academiei Cațavencu vin în ajutorul tău și îți prezintă cele opt reguli de bază de care trebuie să ții cont dacă te-ai decis ca în săptămânile următoare să-ți cumperi, chiar dacă prețurile se vor tripla, un miel și nu un câine maidanez:

1. Când ieși din bloc, bagă un fluier prin cartier și vezi câți maidanezi lipsesc. Dacă sunt mai mult de 10, vei avea o problemă, așa că îți recomandăm să îți umpli sacoșa cu ștevie și spanac.

2. Dacă te hotărăști totuși să mergi la piață, încearcă să-ți aduci aminte particularitățile cățeilor care nu mai sunt: un picior lipsă, ochi lihniți de foame, găuri lăsate în cap de la ultimul bombardament cu pietre al vecinilor.

3. În dialogul cu măcelarul, întreabă-l cum l-a chemat pe miel și fii circumspect dacă îți spune nume ca Rex, Azor, Ursu.

4. Un miel ar trebui să aibă între 7 şi 12 kile. Dacă al tău are în jur de 20, nu te bucura la gândul că vei face juma-juma cu nașu’.

5. Dacă ești bucureștean și ai vreo familie de chinezi care locuiesc în vecinătatea ta, fii prevăzător și roagă un specialist cu ochi oblici să vină cu tine la cumpărături. Întreabă-l apoi ce ar cumpăra el de la măcelar și asigură-te că nu vei lua acel lucru nici dacă ți-l dă gratis.

6. După ce ai pus carnea în apă, cronometrează timpul de fierbere. Dacă după 5 ore îți ricoșează cuțitul din ea, iar după 10 nu mai poți scoate furculița decât cu bomfaierul, nu te mai ambiționa…

7. Înainte de a-ți invita familia la masă, pune pe o farfurie o bucată de carne și du-o maidanezilor rămași. Dacă vezi că încep să le curgă lacrimi, să nu crezi că au alergie la ceapă!

8. În cazul în care te-ai hotărât totuși să mănânci, fă-ți, preventiv, un antirabic!

Poftă bună!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare