HomeSocialD'ale cetateanuluiBiserica, casatoria si site-urile matrimoniale crestine din Romania

Biserica, casatoria si site-urile matrimoniale crestine din Romania

Pozitia Bisericii fata de site-urile matrimoniale creștine din România. Cauti barbati sau femei crestine pentru casatorie? Agentia Cupidon promoveaza intalnirile serioase, casatoria si familia creștina.

Cauti la matrimoniale un barbat sau o femeie crestina care sa-ti impartaseasca convingerile religioase? Crezi ca familia crestina se intemeiaza pe sentimentele de dragoste dintre un barbat si o femeie?

Cei de la Cupidon.ro militeaza pentru valorile casatoriei si ale familiei crestine traditionale. Cupidon.ro este un site de matrimoniale crestine unde poti intalni oameni singuri cu credinta in Dumnezeu, femei si barbati credinciosi care cauta un partener pentru o relatie serioasa, casatorie.

Gasesti sfaturi utile apropo de discutiile online pentru a te convinge daca barbatii sau femeile cu care interactionezi pe un site de matrimoniale sunt credincioase si daca doresc o relatie serioasa. Cu ocazia primei intalniri iti vei da seama daca persoana corespunde asteptarilor tale atat din punct de vedere spiritual cat si fizic.

Credinta in Dumnezeu nu este singurul ingredient care garanteaza o relatie de durata si o casatorie fericita. Acorda atentie modului cum se imbraca, cum se comporta, cum se exprima et cum gandeste. Aparentele exterioare pot fi insealatoare. Faptul ca o persoana poarta o cruciulita la gat sau un rozaliu la mana, nu inseamna neaparat ca este o crestina adevarata. Descopera-i frumusetea interioara, incearca sa afli cate ceva despre trecutul ei si ce se ascunde in inima ei. Daca ti-am starnit curiozitatea si doresti sa vezi poze cu barbati si femei singure poti vizita de exemplu pagina de anunturi Matrimoniale Bucuresti.

Site-ul agentiei matrimoniale Cupidon.ro nu apartine unei biserici ori comunitati religioase din Romania, asadar nu vei intalni in exclusivitate barbati si femei crestine. Este posibil sa intalnesti si persoane care nu sunt crestine insa sunt interesate de o relatie serioasa cu un barbat ori cu o femeie crestina.

 

Biserica, casatoria si site-urile matrimoniale crestine din Romania
Potrivit invataturii crestine, familia este asezamantul divin, creat de Insusi Dumnezeu in rai, pentru perpetuarea neamului omenesc, pentru ajutorul reciproc si pentru cultivarea si dezvoltarea darurilor cu care fiecare sot este inzestrat, in atmosfera de comuniune si de dragoste, luminati si calauziti de harul Duhului Sfant, care binecuvanteaza si sfinteste legatura dintre barbat si femeie. Familia se bazeaza pe dorinta lui Dumnezeu de a-l crea pe om barbat si femeie, deci pereche, pentru a se completa sau intregi reciproc.

In Romania nu avem multe site-uri matrimoniale crestine comparativ cu Statele Unite ale Americii sau cu tarile din Europa de Vest. De ce? Romania este o tara majoritar ortodoxa si exista prejudecati in acest sens. Comunitatile crestine protestante in schimb sunt mai deschise spre tehnologie si spre noutate.

Internetul este considerat de catre anumiti preoti ori pastori din Romania ca fiind un pericol pentru credință creștină. Inca mai intalnim in Romania oameni "rezervati" care considera ca detin adevarul absolut, credinta lor este unica credinta adevarata. Acestia se amesteca in viata privata a credinciosilor interzicandu-le sa-si caute perechea online.

Site-urile matrimoniale nu sunt vazute cu ochi buni de catre unii reprezentanti ai bisericilor crestine, cel putin din doua motive:

1. In lipsa unei reglementari legislative, in categoria "site-uri matrimoniale" sunt incluse in mod anormal si site-uri pentru adulti. In acest sens, pe buna dreptatea pozitia unor biserici crestine este justificata. Dar exista si site-uri matrimoniale serioase care promoveaza doar relatii serioase pentru casatorie, precum Cupidon.ro

2. Din cauza riscului de a-i "pierde" pe acei credinciosi care intalnind un barbat ori o femeie de alta confesiune crestina, ori de alta religie, s-ar putea converti la acea credinta sau religie.

Iata ce spunea Pr. Prof. Nicolae D. Necula:

"Nu mai putin daunatoare pentru viata de familie sunt si casatoriile mixte, adica cele care se incheie intre crestinii ortodocsi cu parteneri apartinand altor confesiuni, catolica, protestanta sau cultelor neprotestante sau chiar necrestini: musulmani, evrei, budisti, hinduisti, brahmani si altii. In conditiile in care se desfasoara viata in Romania, cand capata tot mai multa realitate economia de piata si patrunderea elementului strain, mai ales in domeniul vietii comerciale, se constata si o crestere a numarului casatoriilor mixte, incheiate intre romani, mai ales femei, si straini de toate nationalitatile si de toate religiile sau confesiunile ori cultele crestine.

Neavand aceeasi credinta, aceeasi limba si aceleasi obiceiuri si traditii culturale si de familie, in mod firesc, aceste cupluri isi impropriaza un mod deosebit de viata, care difera de cel obisnuit sau traditional, cu efecte negative asupra celor doi parteneri. Cei mai multi din partenerii acestor casatorii traiesc necununati, iar copiii raman de foarte multe ori nebotezati. Oricum, latura religioasa este cea afectata poate cel mai mult.

In privinta casatoriilor mixte, este bine ca preotii sa insiste ca acestea sa nu aiba loc, iar atunci cand ele sunt inevitabile, mai ales ca sunt incurajate de legislatia civila, cununia religioasa sa nu se faca decat dupa convertirea partii necrestine sau neortodoxe".

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare