HomeSocialBlugi normali – 99 de lei. Blugi sfâșiați –...

Blugi normali – 99 de lei. Blugi sfâșiați – 250 de lei. Definiția prostiei

Titlul de mai sus e un plagiat ordinar după postarea de pe Facebook a colegului Prițulescu. Spre deosebire de anumite personaje din peisajul intelectual autohton, eu recunosc furăciunea, cu mențiunea că vreau să adaug și ceva suplimentar. Un fel de semi-plagiat dacă vreți. Postarea cu pricina a strâns în jurul a 400 de like-uri și atunci mi-am dat seama că nu sunt singurul care este oripilat și violat din punct de vedere estetic atunci când intră într-un magazin de țoale sau iese din casă.

Ești ceea ce te îmbraci

Dacă ai trăi într-o grotă toată viața sau ai fi un extraterestru în vizită și te-ai duce în mallurile românești, ai putea crede, fără să te înșeli prea mult, că majoritatea românilor fie sunt hipsteri dubioși, fie sunt nesiguri pe sexualitatea proprie ori duc lipsa unui minime dezvoltări a simțului ridicolului. Magazinele de haine de la noi sunt un fel de preselecție la Românii au talent. Tot felul de arătări care nu-și dau seama că se fac de râs pe scenă. Dacă vrei să-ți iei ca tot omul o pereche de blugi (reiați, pantaloni) normali, cauți ore-n șir fără garanția succesului, pentru că toate magazinele au blugi d-ăia mulați pe picioare pe care i-ar purta cel mult Hamlet dacă s-ar trezi deodată în secolul ăsta, blugi cu turul lăsat (foarte utili atunci când te caci pe tine, căci par să aibă un rezervor încorporat), blugi sfâșiați (pentru obsesiv-compulsivii care atunci când sunt nervoși își deșiră hainele) ș.a.m.d. Iar toate modelele astea de modă avortată sau scoasă cu forcepsul din mințile unor designeri mediocri sunt și foarte scumpe. Dar au succes. Și dacă se vând, magazinele sunt pline, că asta-i cererea. Nu contează că toți penibilii poartă blugi d-ăia mai ceva ca pe o uniformă. Nu-i deranjează, îți răspund, nonșalant, că astea-s tendințele. De acord, tendința de a fi prost.

Prost e ăla care dă…

Sunt cu adevărat fascinat de nevoia asta de a da o căruță de bani pe niște țoale gata tocite și rupte. Bun, poți să fii excentric pentru că ți-au zis părinții că ești special, dar cu cât hainele alea sunt mai penibile și mai scumpe, cu atât mai mult se cumpără. Prin urmare, când întâlnești încă zece cu blugi la fel, nu mai poți spune că ăia sunt, de fapt, un obiect de lux și tu ești diferit pentru că numai tu ești rupt în cur. Așa că treaba asta cu e scump, sunt șmecher nu ține. Nu e ca și cum ai fi singurul din cartier care are Rolex, replică originală din China. Deci, cum ești tu special și faci un statement de feșiăn? Să nu mă înțelegeți cumva greșit. Mă doare fix în turul pantalonilor ce face fiecare cu banii lui. Problema adevărată e că, pe lângă faptul că mă simt într-un film SF prost, înconjurat de clone fără simț estetic și penibile, nu mai găsești blugi normali! Să salvăm blugii până nu e prea târziu!

Publicat în AC, NR. 20

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare