HomeSocialCine le-mparte astăzi usturoi românilor?

Cine le-mparte astăzi usturoi românilor?

Nu ştiu dac-aţi observat, dar, de când a început campania electorală, românii sunt mai graşi. Au mai pus pe ei cărniţă, ba am văzut mai alaltăieri prin piaţă nişte pensionari care aveau guşă! Vă daţi seama? După atâţia ani de criză mai curând te aştepţi să vezi prin Bucureşti un mamut cu colţi roz sau un struţ cu scufie decât un pensionar guşat! Minunea a fost posibilă, evident, doar datorită faptului că e campanie şi, ca orice minune, nu va dura mult, întrucât după 9 decembrie românii vor intra iar la cură de slăbire, mai puţin premierul Ponta, care a început să facă un cur cât mapamondul.

Acum, mă întreb ce fac OPC-ul, Ministerul Sănătăţii, nenea Menci de nu se sesizează: e sănătos, oare ca, după atâţia ani de lobodă şi cartofi, să facă amărăştenii maţul cât ciorapul cu mici şi cârnaţi? Nu riscă politicienii să le moară alegătorii de atâta crăpelniţă? În loc să le dea ceva uşor, o salată asortată, un grătar slab, de peşte, nişte pateu vegetal, ei tot cu porcării îi ademenesc?

Şi am mai observat un lucru şi mai îngrijorător: s-a dat fasole, s-a dat orez, s-a dat ulei, s-a dat zahăr, dar nimeni n-a oferit alegătorilor usturoi, produs tradiţional românesc, gustos şi sănătos nu doar pe partea gastronomică, ci şi pe partea ezoterică. Asta ar fi făcut diferenţa! Bunăoară, tipilor de la ARD ar fi trebuit să le vină o asemenea idee acum. Păi nu era Mihai Neamţu astă vară cu funia de usturoi după el, încercând să exorcizeze fantomele trecutului comunist?

Ce-aţi făcut, mă, băieţi, taman azi, de Sfântul Andrei, când tradiţia spune că românii trebuie să-şi ungă uşile şi ferestrele cu usturoi, ca să nu-i pape strigoii, voi staţi acasă în loc să împărţiţi, din uşă-n uşă, prin blocuri, pe uliţe, prin toate casele de creştini, câte-o funie zdravănă de usturoi? Cum ar putea, oare, să mai scape ţara asta de satanele comuniste dacă nu vă implicaţi? Că pe urmă iar ne trezim cu Parlamentul plin de tot soiul de creaturi care au stat ca mortu-n păpuşoi la Revoluţie, ca să învie după. Iar o să-i vedem acolo pe vampirul Voiculescu, pe zombiul Geoană, dar, în premieră, şi pe moroiul DD, abia ieşit din tomberonul care-i ţine loc de cavou. Şi măcar dacă tot n-aţi împărţit astăzi usturoi, faceţi un pustiu de bine poporului român şi umpleţi Parlamentul de cruci sfinţite la Ierusalim, poate-poate mai băgaţi în strigoii bolşevici spaima de cele sfinte. Dar mişcaţi-vă mai repede cu crucea aia, până nu ne pun strigoii cruce la toţi!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare