HomeSocialD'ale cetateanuluiCivilizație a la Cluj

Civilizație a la Cluj

Ovidiu Rotar, în vârstă de 21 de ani și tatăl său Marin Eugen Rotar, în vârstă de 47 de ani, l-au omorât în plină stradă pe Sebastian Cristurean în vârstă de 34 de ani, pentru simpla bănuială că acesta le-ar fi incendiat un fânar. C-așa-i la noi, prea ca la țară.

Pe scurt: unul s-a băgat slugă la altul. Care altul i-a dat cu flit slugii, l-a țepuit pe om și nu i-a dat ce i-o fi promis. Sau ăla a considerat că trebuia să primească mai mult decât a primit. N-o să aflăm în veci. Că tocmitul i-a dat foc la acareturi tocmitorului. făcându-i scrum lucerna și niște cauciucuri uzate. Asta se întâmpla în Tritenii de Sus (sau de Jos, tot un drac). Cert este că, a doua zi, pe la ora prânzului, la crâșma din sat au dat nas în nas presupusul incendiator cu păgubașul și fiul acestuia. Care l-au înghesuit cu furci și topoare. Atât de tare încât incendiatorul și-a pierdut capul la propriu, fiind nițel decapitat. Cei doi indivizi au fost săltați de poliție, victima a rămas să fie îngropată.

Un bogătan de la sat alege să-și bată joc de munca unui amărăștean. Amărășteanul alege să-și facă singur dreptate și, poate, pune foc. Poganul, împreună cu progenitura-i aleg să-și facă singuri dreptate și-l omoară pentru câteva tone de lucernă și niște cauciucuri uzate. Nu era mai simplu dacă-și respectau tocmeala de început? Cu-o pălincă se rezolva totul, dar asta-i România celor care cred că pumnul în masă și minciuna repetată țin loc de cuvântul dat. Așa că, în urma bărbatului ucis au rămas o soţie şi doi copii. Și e posibil ca nu el să fi fost vinovat de incendiu, pentru că păgubiţii aveau mulţi duşmani în sat – lăsaseră ei pe mai mulți cu buzele umflate. Mai ales că tatăl era cunoscut drept o persoană violentă. Unul care nu ezita să își bată cu regularitate soţia care, dacă îndrăznea să fugă la părinţi, era adusă înapoi după încă o porţie de bătaie, aplicată atât ei, cât şi familiei. Că doar n-o fi mereu Vasluiul fruncea!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare