HomeSocialCum ar trebui să arate probele la bacul diferențiat...

Cum ar trebui să arate probele la bacul diferențiat al Abramburicăi

Se pare că Ministerul Educației a început să se pregătească intens pentru bacalaureatul așa-zis profesional. Se lucrează deja la subiecte, iar noi ne-am gândit să le oferim câteva sugestii, ca nu cumva să mai rămâie Goe repetent și anul acesta, iar doamna Corina Dumitrescu să rămâie și ea fără picior de studinte pe holurile universității ei private.  O să ziceți că sunt rău și că posesorii unei diplome „diferențiate” de-asta nu au cum să intre la facultate, dar nu uitați că în România legea e la fel de flexibilă precum „cinstea” lui Victoraș!

Ideea cu testarea abilităților profesionale e proastă pentru că știm cu toții că românii adevărați se pricep din naștere la orice, de la reparat de mașini şi până la fizică cuantică. Așa că mai bine dăm un examen care să dovedească că ești un meltean adevărat!

La română, de exemplu, să se mențină structura de la bacul normal: textul la prima vedere să fie eticheta unui pet de bere, eseul argumentativ să le ceară elevilor să-și spună opinia despre dezbateri contemporane importante, precum Crudu versus Drăgușanu sau Becali versus Țânțăreanu. La final, comentariul literar ar trebui să testeze capacitatea de înțelegere a unui articol scris în ziarele de scandal. Astfel, absolventul de liceu trebuie să ne explice ce a vrut să spună autorul cu titlul „Mantea, ce-ți mai place să lingi înghețata!” și care sunt referințele culturale ale glumițelor despre vanilie și ciocolată care apar în text. Ar putea, de asemenea, să încerce să caracterizeze una dintre pițipoancele anonime care apar în Cancan și Click! și care ne prezintă vacanța lor la all-inclusive în Bulgaria, că și-așa nu a auzit nimeni de ele. Atenție, cu cât mai multe greșeli de exprimare, cu atât mai bine!

Proba de matematică ar trebui să fie simplă, fără prostiile alea cu ecuații diferențiale, probleme de geometrie ș.a. Subiectele de tipul „câte modele poate să bage Radu Mazăre într-o cabină de vot de un metru pătrat?”, răspunsul corect fiind, evident, „câte vrea mușchii lui!”. Ultima probă ar trebuie să fie, bineînțeles, sportul, dar nu mă refer la probe fizice, că doar nu face nimeni flotări cu o burtă de bere sau cu șunculițe formate cu greu după mulți mici și mese la McDonald’s și KFC. Ce trebuie să știi din sport se rezumă la cunoştinţe de tipul: care sunt prietenele fotbaliștilor români, de câte ori a bătut-o Nilă pe Cruduța și care este tactica de joc preferată de Gigi Becali.

Astfel, cred eu, putem avea un examen cu rate mari de promovare, care să ne demonstreze dacă elevii de liceu se pot integra cu adevărat în societate, nu ca tocilarii ăia fraieri care iau 10 la bacul normal și apoi ne trag țeapă și fug în străinătate!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare