AcasăSocialD'ale cetateanuluiEditorial AC: Nea Dragnea vrea să ne sugă bugetul

Editorial AC: Nea Dragnea vrea să ne sugă bugetul

Condamnatul Liviu Dragnea, liderul partidului de hoți intitulat PSD, ne predă zilnic ore de economie la televizor. Dacă am judeca după averea lui de neam prost  dosită prin Brazilia dar și după cea expusă la Alexandria, am putea considera că Livache este un economist bun. Căci pentru baronașul penal doar un om care economisește în asemenea hal încât îi putrezesc milioanele de euro la saltea poate fi economist.

Băiat talentat la acumulări, prădătorul de Telemorman a angajat partidul moștenit de Ilici direct în bătălia pentru susținerea clasei de mijloc. Livache anunță cu gura plină de rahat electoral măsuri meseriașe pentru mijlocașii români. Să exemplificăm. Unu la mâna! Deși „aitiștii” sunt plătiți cu mormane de lovele și numeric vorbind sunt puțini pe cap de vită furajată, socialiștii vor să mențină măsura care le taie impozitele. Păi măi capete seci, pârghia fiscală pentru oameni plătiți cu mii de euro lunar este inutilă, idioților. Câtă vreme oferta este mult sub cerere facilitatea este inutilă. Dacă vreți să stimulați forța de muncă nu la aitiști trebuie să vă înghesuiți, ci la proletarul plătit cu salariul minim. Salariu pe care-l majorați voi ca boii și induceți șomaj taman în rândul acestei pături defavorizate. Care pătură vă mai și votează ca turma!

Doi la mână! Când tăiați taxele pe consum, respectiv TVA, ca să crească puterea de cumpărare a românului de grija căruia nu dormiți noaptea, nu faceți decât să îndesați profit în buzunarele multinaționalelor din retail (alea pe care le înjurați pe toate drumurile) care exportă mălaiul prin prețuri de transfer. Vânzând mai mult, capitaliștii străini se îmbogățesc mai mult iar banii românașului înmulțesc locurile de muncă taman în Occident și nu în România noastră. Deci ori sunteți proști, ori sunteți proști.

Trei la mână! După ce ați tăiat voi taxele și ați relaxat fiscalitate, vine nota de plată. În sensul că, măi Livache, ca să reechilibrați bugetul în anul 2 de guvernare o să fiți nevoiți să măriți taxele. Și ghici ce? O să trimiteți ANAF-ul să reguleze taman clasa de mijloc pe care o pupați acum în cur. Ei sunt singurii fraieri pe care găștile de inspectori fiscali sunt în stare să-i ia la ciocan. Că la Lukoil, de exemplu, care în șase ani a șutit 2 miliarde de euro din România românilor, nu aveți nici creier și nici ouă să vă dați.

Așa arată promisiunile electorale ale PSD. Deși ne promite că ne dă, Dragnea ne suge. Și bugetul și tot ce mai suntem noi dispuși să-i oferim pentru uzul oral al său și al partidului său.

Editorial apărut în Academia Caţavencu, nr. 18 (1217) – 5-18 decembrie 2016

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare