HomeSocialPloaia care va veni

Ploaia care va veni

În România se investeşte masiv în biserici, catedrale, parteneriat cu BOR pentru invocarea ploilor, procesiuni cu moaşte, pelerinaje la mormântul lui Arsenie etc, dar nu şi în sisteme de irigaţii. Aşa că dacă am privi nu cu ochiul atoatevăzător al PF-ului, ci chiar şi cu acela simplu al unui preot de ţară, nu ne-am putea dumiri unde s-a greşit. Pomenim asta acum, când seceta ucide orice boare de vânt şi pune agricultura la pământ. Se duce iadului de suflet sursa creşterii economice a guvernului Ponta, recte exportul de cereale făcut de alţii, şi doar omul ne-a avertizat sincer că aşa o să păţim dacă nu alegem un preşedinte ortodox adevărat.

Deşi Biserica Naţională a stat cu un ochi pe ANM şi altul pe Sf. Ilie, ploile întârzie să-şi facă apariţia, iar când or veni e posibil să facă praf şi ce-a mai rămas. Cum Statul Român ctitoreşte autostrăzi care la prima ploaie mai serioasă cer alte fonduri europene, un sistem de irigaţii pare un fel de fata morgana cu ectoplasma rătăcind printre ruinele CAP-urilor lui nea Nicu. Fosta reţea de irigaţii a fost luată de valul popular al Revoluţiei şi vândută comercianţilor de fier vechi pe băutura-temelie a locuitorului rural, că ţăranii au dispărut dinainte de a se iţi ţevăraia irigărilor socialiste, duşi prin deportări şi la Canale.

Ca să nu batem apa cea preţioasă prea mult în piuă, tot în descântecele popeşti ne stau nouă speranţele de ploaie. Solicităm Guvernului reînnoirea parteneriatului cu BOR pe datele actuale, adică suplimentarea celor 25.000.000 alocate Marii Catedrale la rectificarea bugetară. Poate aşa se va convinge Doamne-Doamne să execute şi El o rectificare meterologică cu mai multă alocare a resurselor spre România. Iar Arsenie şi restul moaştelor plimbate la procesiuni ar face bine să pună mai eficient osul la treabă, la cât se investeşte în veşnica lor pomenire şi preaslăvire. Doamne-ajută, dă-ne şi bagă-ne în traistă!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare