AcasăSocialD'ale cetateanuluiSfintele Moaște, acum și la teleshopping!

Sfintele Moaște, acum și la teleshopping!

Luna octombrie se lasă din nou cu profit maximizat pentru Patriarhie. Sfânta Parascheva ieșeanca și Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureştilor vor mai aduna mălai pentru încă un etaj poleit al Catedralei Mântuirii Neamului. Mii de credincioşi vor sta ore-n şir mai ceva ca la deschiderea unui magazin care oferă ciocane rotopercutoare moca, doar ca să pupe un geam şi să-l atingă cu diferite obiecte pentru noroc şi mântuire veşnică până la anul.

Fără număr, enoriașule!

Știm cu toții că Ultrafericitul Daniel este un bun afacerist, un om cu sfânt duh antreprenorial. Pentru a evita aglomerația, flegmele, coatele, leşinurile  şi  hoții, îi propunem inginerului suprem al ortodoxiei române să introducă un serviciu de teleshopping sfânt. Să poată preacredinciosul să-şi comande bunuri atinse de oase, fără să facă varice.

De pildă:  Cumpără acum tigaia Dry Cooker frecată de racla cu  moaştele sfântului X. O adevărată făcătoare de minuni  culinare. Nici nu trebuie s-o pui pe foc şi masa e gata. Funcționează  pe  principiul  combustiei spontane!

Sau: Iubiți credincioși, cumpărați cuțitul pentru pâine făcut din material de raclă! Tai o franzelă şi primeşti instant, cadou, gratis, cinci chifle şi doi peşti!

Și altele: Parfum cu mir atins de moaşte, cu efect garantat antipreacurvie pentru enoriaşele cu soți infideli! Pat medicinal în formă de raclă pentru dreptcredincioşii cu probleme de spate. Acum poți şi tu să te  simți precum moaştele! Efect garantat! Bonus! Sonerie cu Sfinții Părinți  pentru  smartphone!  Comandă acum şi primeşti GRATUIT un album foto cu toate moaştele din România!

Un ban cinstit și pentru stat

În afară de teleshopping, să nu uităm, frați întru Hristos, nu-i așa?, impozitul pe moaște. Doar ce-am văzut zilele trecute pe Youtube, la K62-ul din redacție, un documentar despre pelerinajul musulmanilor la Mecca. Ei bine, pelerinajul ăla are o cifră de afaceri care se ridică la nivelul zecilor de milioane de dolari: hoteluri, restaurante, comercianți. Problema e că la noi comerțul e monopolizat de BOR, care are scutire la taxe şi impozite. Să nu înțelegeți cumva că vrem să   promovăm comportamentele deviante precum pupatul de oase în speranța că mâine ne vom recupera restanțele salariale. Nu. Aici e rost de profit, frate Cioloș! Taxează biserica, permite-le  negustorilor să-şi amplaseze gherete în jur şi mai inventează câteva moaşte şi să vezi atunci cum intră bani grupa mare la bugetul de stat. Să mai zică cineva că morții nu mai pot fi productivi după moarte!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare