HomeSocialD'ale cetateanuluiStrategie anti – secetă: Guvernul va premia bisericile în...

Strategie anti – secetă: Guvernul va premia bisericile în funcție de cantitatea de precipitații obținută după rugile de chemare a ploilor

După ce preotul și primarul unei comune gălățene au organizat un emoționant ceremonial religios în mijlocul câmpului, menit a înduioșa divinitatea întru deschiderea robinetului ceresc de irigare a culturilor, surse guvernamentale dau ca sigură, în urmatoarele zile, convocarea la Palatul Victoria a bossului B.O.R, Daniel Ciobotea, în scopul elaborării unei strategii imediate de luptă împotriva secetei.

Deși oficialii mențin un mister aproape mistic asupra întâlnirii, strategia guvernamentală în domeniul agricol bazată pe cooperarea cu BOR se anunță a fi bazată pe numeroase procesiuni și fierbinți rugăciuni pentru ploaie, însă, pentru a nu se trezi, ca în alți ani, cu rezultate contradictorii, gen inundații catastrofale în unele regiuni versus precipitații modeste, sub necesarul de apă optim reabilitării culturilor agricole, în alte județe, specialiștii Ministerului Agriculturii propun Patriarhiei 3 măsuri de uniformizare a efortului clerical, menite a uniformiza zelul preoțesc în ceea ce priveşte rugile şi procesiunile aducătoare de ploaie:

1. Verificări urgente ale preoţilor privind cunoaşterea la zi a Canoanelor de Rugăciune pentru ploaie; reprezentanţii Guvernului au insistat pe lângă Patriarh pentru unificarea şi simplificarea procedurilor, propunându-se adoptarea unui Canon unic; acesta ar urma să fie rostit în toate parohiile bisericeşti la o oră stabilită, evitându-se atfel actualele defazaje şi efecte neconcordante.

2. Textul Canonului va fi redactat de Patriarhie, interzicându-se orice fel de contribuţii personale ale subordonaţilor, şi va conţine invocări doar ale Sf. Proroc Ilie, pentru ca acesta să deschidă din nou cerul în mod egal, ca pe vremea când îi ruşina pe prorocii mincinoşi ai lui Baal.

3. Toți preoții implicați în efortul comun de luptă împotriva secetei vor asigura transmiterea video a prestațiilor lor, nu care cumva, pe sistemul votului parlamentar, unii să execute incantații și mătănii și în contul colegilor lor plecați, cu măști și mănuși, prin parohie, la strâns contribuții.

La final, în funcție de rezultatele împlementării strategiei, Guvernul va aloca fonduri, pe post de răsplată, pentru continuarea lucrărilor de edificare a bisericilor din întreaga țară, dania urmând să țină cont, propoțional, de cantitatea de precipitații înregistrată în fiecare areal pentru care se vor executa alocări bugetare.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare