AcasăSocialD'ale cetateanuluiTrăiesc bine pentru că şcoală...

Trăiesc bine pentru că şcoală…

Azi declar că dacă mai aud încă unul să-mi urle în ureche că şcoala e de rahat, aducându-mi ca argument suprem întrebarea (oareşcum retorică) ă ce, mie la ce-mi foloseşte toată chimia aia băgată in liceu, next va să apară încercarea de a raţiona şi de a reacționa: „Băi Prietene, stai mă că nu e chiar aşa, hai să discutăm, să povestim un pic…”

Noooo tovarăşe, n-ai cu cine bre, sunt vocali, agresivi şi mai ai un pic şi iei şi două peste ochi dacă nu eşti de acord. Păi aveau pretenţii, te credeau prieten, eşti ultima speţă a trădării, un şarpe nenorocit, un dobitoc incult! Jap block pe feisbuc, nici salut, nici revelioane si băute. Gata prietenia! Iar tu rămâi ca boul privind tâmp în urmă neştiind exact ce mama lui peşte pătrat s-a întamplat. Şi ăsta e unul, apare al doilea, al treilea, te mănâncă în fund şi citeşti şi articole scrise de inapţii ăştia până îţi sângerează retinele şi te-apucă spumele intr-o zi.

Bă eu cred ca ne cam trebuie mă. Şi fizica şi chimia, biologia, chiar şi matematica aia pe care am detestat-o cu fiecare fibră a fiinţei mele. Eu chiar sunt convinsă că faci aşa un strop de fizică măcar cât să nu bagi degetele in priză, să nu te uiţi ca bolândul in bec o jumătate de ora, să te ducă mintea să nu îţi încarci telefonul în cuptorul cu microunde, sau să iti usuci copilul/pisica/pestisorul în acelaşi divais casnic. Să ştii ca adult că sigur n-ai să zbori de la etajul 4, nu doar pentru că nu ai aripi, dar şi pentru că acceleraţia gravitaţională face buba la cap.

Ne trebuie şi chimie zic eu, aşa cât să ştim ca nu e ok să bem din sticla de Lenor dacă ne e sete, să nu ne albim dinţii cu clor, să nu încercăm să rezolvăm o constipaţie cu Mr. Proper şi evident să nu îl spălăm pe pitic cu Cocolino pentru că îl face moale şi pufos.

Hai să punem şi un strop de biologie, astfel încât să nu ne prăjim pe plajă la prânz, să nu încercăm să ne scoatem singuri polipii, să nu tratam fracturile cu ceai de sunătoare şi să nu inghiţim lipitori.

Hai să ne împiedicăm şi de un strop de matematică zic, nu doar ca geometric vorbind să ne iasă treaba aia cu parcarea laterală, dar până şi nenorocita aia de analiză matematica ne-ajută să pricepem că întreaga tehnologie uzuală stă bine clădită fix pe algoritmii analizei, da da smarfonele si laptoapele, prieteni dragi, au fost concepute de nişte tipi din ăştia deştepti care în liceu erau pasionaţi de mate-info.

Ah ţi se pare utilă ora de info, păi pisi dragă, nu stiu cum să-ţi spun, dar ora de mate e baza. Nu merge şi cu p

Corect…La ce gura mă-sii iţi trebuie toate astea la banii şi la valoarea ta? Aaaaa n-ai atâţia bani? Aha, ai doar valoare si idei. Ah, mă scuzi, doar idei… Bine mă pisi, acum ce să zic, o vorba veche (istorică chiar) zice că prostia şi domnia se plătesc! Şi când într-o zi o să-ţi jupoi plodul de pe vreun stălp să ştii că ţi-a venit nota de plată!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare