HomeSocialD'ale cetateanuluiUn urs kamikaze a amenințat, la Miercurea Ciuc, că...

Un urs kamikaze a amenințat, la Miercurea Ciuc, că se va detona din pricina politicienilor deciși să respingă în Senat autonomia Ţinutului Secuiesc!

Jandarmii harghiteni au fost chemaţi, miercuri seara, să alunge un urs văzut comportându-se de-a dreptul indecent într-unul dintre parcurile pustii, pe vreme de pandemie, ale orașului Miercurea Ciuc, și nu mică le-a fost mirarea când, la fața locului, au constatat că animalul era același cu cel cu care se confruntaseră anul trecut, în vecinătatea Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc.

Chiar dacă operaţiunea de imbilizare și sedare a ursului turbulent a reușit,  jandarmii aplicându-i și o amendă contravențională pentru circulație fără declarație pe proprie răspundere la purtător, acțiunea a fost amplu criticată în media locală, din pricina motivelor care stătuseră la baza recidivei animalului.

Potrivit forţelor de intervenţie, animalul sălbatic era placat cu câteva kilograme de dinamită, scanda în permanenţă lozinci anti româneşti de genul ”Afareo, afareo, ku rumunii din ţareo!” şi ameninţa că se aruncă în aer în orice moment, punând decizia sa extremă pe seama anunțului făcut de liberali, pesediști, useriști și pemepiști deopotrivă, anume acela de a nu recunoaşte existenţa şi autonomia Ţinutului Secuiesc și de a respinge în Senat proiectul de lege inițiat de UDMR.

”Era un urs dintr-acesta, protestant, cum zicea pe vrenuri doamna Viorica Dăncilă. Făcea urât, striga înjurături pe care le-am citit şi noi pe o plăcuţă de înmatriculare la un suedez aflat în tranzit prin Miercurea Ciuc, dădea din labe, ne băga laseru-n ochi. Mi-am dat seama că e decis să-şi pună capăt zilelor abia când a început să spună într-una ”Mor! Mor!”, dar am pus repede, cu băieţii, pulanele pe el şi l-am răcorit”, a declarat Harpad Flaskany, comandantul Brigăzii de Intervenţie Rapidă a Jandarmilor din judeţul Harghita.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare