AcasăSocialMuzică de cerșit la Paris.

Muzică de cerșit la Paris.

Dacă ne mai ajuta ceva să scoatem capul cu mândrie în lume, aceea era muzica. Creștea pipota și inima-n noi când auzeam că Inna a adunat de-un cămin cultural prin Ungaria, că Trăistariu-i mascul feroce în Grecia ori că Alexandra Stan e mai ascultată decât Lady Gaga într-o țară din lumea a patra. Meritau decorații și premii de la Guvern, dar conducătorii ăștia răi și țopiști au preferat să-i bucure pe sportivi și olimpici. Auzi, să-i premieze pe tinerii ăia care fac rachete și participă la misiuni spațiale! Bă-băieți, băgați-vă mințile-n cap și lăsați prostiile, că până pe Marte vă mănâncă sfinții!

După ce că cerșesc și ne fac de râs la franceji, care cred că la noi e sărăcie lucie, când, de fapt, curge lapte și cereale d-alea scumpe la 13 lei jumătatea de kilogram, românii plecați la Paris au început să cânte prin metrourile pariziene din repertoriul românesc. Prima astfel de atestare istorică a avut loc de curând și-o tânără țigancă este filmată cum recită cu patos din B.U.G. Mafia, o piesă pe care, probabil, doar ea și membrii trupei au înțeles-o.

Am ajuns în acest punct de cotitură al românismului și nimic nu ne mai desparte de sfârșitul apocaliptic. Avea dreptate Cioran când spunea că „România se va pierde ca națiune atunci când muzica underground din România va coborî în metroul parizian”, citez din memorie.

Dacă totuși am ajuns aici, în filmulețul de mai jos fac o serie de recomandări muzicale celor plecați la cerșit, hituri și șlagăre pentru care străinii își vor goli buzunarele.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare