HomeSportFotbal si afaceriCiobanul Becali nu uită tradiția: aliniază acum și alte...

Ciobanul Becali nu uită tradiția: aliniază acum și alte turme, nu doar pe a sa. A început cu olteneasca

Ilustrație: Marian Avramescu

Finanțatorul Fotbal Club FCSB, latifundiarul din Pipera, Gigi Becali, nu uită de unde a plecat și nu lasă tradițiile care au consacrat ciobanul performant.

Din cele mai vechi timpuri, un cioban care știe meserie nu merge la munte, fie el și Athos, doar cu turma sa de oi.

Ciobanul iscusit ia în transhumanță cât mai multe turme din sat.

Exact după acest exemplu, și finanțatorul-antrenor al Fotbal Club FCSB, în transhumanța sa spre titlul de campion al Superligii României, începe să alinieze fluierând și bătând cu toiagul în pământ, turmele vecinilor de clasament.

A început cu turma țurcanelor de Oltenia, pe care le-a așezat perfect pe vagoanele de Rapid, încât linia să rămână liberă doar pentru lânoase roș-albastre.

Turma lui Becali pare să aibă pășunea liberă, până în vârf.

Doar ciobanul poate să-și mai devieze turma de la traseu, transformându-și, de la etapă la etapă, câte unul – doi berbeci în oi negre.

Deoarece există posibilitatea ca textul de mai sus să fie citit și de politruci și “prostaci” cu inteligențe artificiale, facem mențiunea: ACESTA ESTE UN PAMFLET! JOS CENZURA PRESEI!

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare