HomeStiriDeclarație-Șoc a lui Puiu Hașotti: „Să-ți fie rușine, Neagu...

Declarație-Șoc a lui Puiu Hașotti: „Să-ți fie rușine, Neagu Djuvara!”

Conform unor surse ale reporterilor Academiei Cațavencu, după ce Puiu Hașotti a cerut oprirea prelevării de probe ADN ale domnitorilor din dinastia Basarabenilor, acesta s-a dezlănțuit împotriva istoricului Neagu Djuvara, transmițându-i clasicul deja „Să-ți fie rușine!”.

Se pare că Hașotti îl consideră pe Neagu Djuvara drept principalul vinovat al existenței istoricilor care neagă că spațiul carpato-danubiano-pontic a fost condus vreodată de alte nații decât români verzi. În plus, el dorește interzicerea cărților istoricului român din librării, pentru a opri pervertirea spiritului național, dar și a tineretului.

Aceleași surse ale AC ne-au confirmat că portofoliul Culturii se află într-un amplu proces de rebranding al istoriei românilor, demn de Epoca de Aur. Din câte se pare, vor fi finanțate proiecte care să arate că Ștefan cel Mare nu a fost curvar sau iubitor de sânge, ci un spirit cast, sau că, de fapt, Carol I avea rădăcini românești.

 

Precizare: Puiu Hașotti, Neagu Djuvara și Andrei Pleșu. De la ficțiune la conflict

Întregul scandal derulat astăzi, 30 august 2012, între Andrei Pleșu, pe de o parte, respectiv Puiu Hașotti, pe de cealaltă parte, are la bază o confuzie majoră. Astfel, în interviul acordat de domnul Pleșu cotidianului Evenimentul zilei, acesta îl critică pe actualul ministru al Culturii pe temeiul unei apostrofări la adresa domnului Neagu Djuvara, în speță „să-ți fie rușine, Neagu Djuvara”.

Domnul Puiu Hașotti nu a enunțat însă niciodată o asemenea propoziție. Aceasta face parte dintr-un pamflet pe care l-am redactat în data de 29 iunie. Intitulat Declarație-şoc a lui Puiu Hașotti: „Să-ți fie rușine, Neagu Djuvara!”, a fost elaborat în urma unui comunicat pe care ministrul Culturii l-a trimis presei pe 28 iunie, în care acesta declara că a dat dispoziții pentru oprirea prelevării de ADN, din cadrul proiectului Genesis, de la voievozii dinastiei Basarabilor, înhumați la Curtea de Argeș. Obiectivul textului pe care l-am redactat a fost acela de a opune această interdicție a domnului ministru ipotezei istoricului Neagu Djuvara cu privire la presupusa origine cumană a celor care au întemeiat Țara Românească. Materialul nu a plecat însă de la nicio informație reală, structurile de tipul „surse ale reporterilor Academiei Cațavencu” fiind doar clișee tradiționale utilizate în redactarea unor asemenea texte.

În ceea ce privește acuzația domnului Pleșu la adresa domnului Hașotti, mai mult ca sigur Domnia Sa nu a citit respectivul material, auzind, probabil, de la cineva doar de acea replică inventată în materialul pe care l-am scris eu.

În plus, doresc să mai fac o scurtă precizare despre situația mai mult decât bizară a presei românești, care, voi asuma, a citit textul meu, însă a insistat pe acest pseudo-subiect de presă, fără a ține cont de faptul că a fost, evident, doar un pamflet. Inutil totuși să mai ofer exemple în acest sens.

Nu în ultimul rând, doresc să îmi exprim regretul pentru situația conflictuală creată între domnii Hașotti și domnul Pleșu, precum și speranța că aceste precizări vor aduce lămuririle necesare pentru a îngropa aceste false acuzații.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare