HomeStiriVictor Ponta a primit titlul de doctor honoris copia...

Victor Ponta a primit titlul de doctor honoris copia în China

Aflat într-un periplu economic și diplomatic în țările mai multor dictatori din Asia, Victor Ponta a avut parte de o surpriză plăcut în timpul vizitei sale din China: președintele și premierul Republicii Populare Chineze i-au acordat prim-ministrului român titlul onorific de doctor honoris copia al Universității din Șaoling.

„Când am văzut teza de doctorat a lui Victor Ponta am rămas profund impresionat”, ar fi declarat președintele chinez, Xi Jinping. La rândul său, și premierul Li Keqiang a avut numai cuvinte de laudă la adresa prim-ministrului. „A fost un plagiat aproape perfect, nici măcar tovarășii mei care fabrică încălțări Mike sau Adibas nu ar fi reușit să copieze atât de bine”, ar fi reacționat acesta. „Sigur e și el puțin chinez, nu degeaba are ochii ăia mai oblici. Își merită porecla de Mickey Mao”, a continuat premierul Chinei. Acesta a mai adăugat că, în onoarea lui, China va boteza un viitor model de fotocopiator cu numele lui Victor Ponta.

Autoritățile din China i-au bătut însă obrazul premierului român atunci când au aflat de reacția sa virulentă la adresa liceenilor din București care au încercat să copieze la bacalaureat, însă au susținut că, în continuare, teza sa de doctorat îl îndreptățește să poarte titlul de doctor honoris copia al Chinei.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare