AcasăVedeteMallul Băneasa, ultimul răcnet în materie de cultură

Mallul Băneasa, ultimul răcnet în materie de cultură

Sunteți un intelectual firoscos care umblă cu Pascal la subraț? Vă credeți Pleșu, dar, dintr-o gravă eroare, lumea nu vă respectă ca atare? Sau sunteți, pur și simplu, un hipster antitpatic care o arde în bășinuțe penibile cu revista Vice la subraț? Oricum ar fi, capriciile dumneavoastră intelectuale imposibil de satisfăcut au în sfârșit un răspuns: mallul Băneasa de la capătul liniei 301.

Spectacolul, căci despre asta este vorba, e compus dintr-o singură parte, infinită, care a început la inaugurare și se va termina odată cu falimentul. Actorii, minimum 4-500 la fiecare spectacol, sunt ținuți în afara razei vizuale, apoi, la un semn al imensei uși rotative, sunt lăsați să se linșeze în drumul spre Marea Scenă, aflată jos, la magazinul Real. Partitura pe care o interpretează este dintre cele mai dificile, toți actorii trebuind să țină în mână coșuri goale, apoi, strigând „ne e foame!”, să cumpere cât mai multe lucruri fără niciun ban în portofel. Iar asta nu e tot. Uneori se poate întâmpla ca firmele de securitate să intervină în pauzele de mers la veceu, completând acest vodevil cu bătăi crunte, care desigur că punctează regia într-un mod excelent.

Impresionați de acest spectacol pentru a cărui punere în scenă a fost nevoie de ani și ani de pregătire, am mers să vorbim cu producătorul și regizorul turc al mallului Băneasa. Astfel, am aflat că, deși la bază este comerciant cu amănuntul, Mustafa Izmir a avut din totdeauna o dragoste pentru cultură. Acesta este, de altfel, motivul pentru care a acceptat să ridice un astfel de templu al comerțului, spune el, pentru că știa că undeva aceste două lumi se întâlnesc, se îmbină. Și, într-adevăr, visul de-o viață i s-a împlinit în momentul în care a văzut un mare spirit ca domnul Patapievici umblând liber pe coridoarele mallului, în căutarea unei perechi de ciorapi.

Datorită succesului colosal, mallul Băneasa va pleca, de altfel, în turneu în perioada următoare, în orașe precum Jangxi, din China, Riobaxi, tot din China, și San Francisco, mai nou un oraș cumpărat integral de chinezi. Și tot din acest motiv, în rolul unui casier de la magazinul Mango va fi distribuit chiar Viorel Rebengiuc.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare