AcasăEditorialSecerați și ciocăniți

Secerați și ciocăniți

Pumnul, această icoană a propagandei comuniste, revine în forță – păi uitați-vă câta zdrahonul! Doamna Șoșoacă, această Imane Khleif a României, a găsit, în sfârșit, simbolul care o caracterizează: pumnul în gură! Este tactica la care comuniștii au recurs cu mare dragoste și devoțiune. Slăvind secera și ciocanul, ne-au secerat și ne-au ciocănit fără pauze. Acum a venit rândul doamnei Șoșoacă să ciocănească. Desigur, ea este femeie. Bun, și Imane Khleif, campioana olimpică la box, susține că este femeie, deși nivelul de testosteron depășește cu mult limitele, dar în ziua de azi, când te poți identifica cu orice, chiar nu contează. În schimb, contează ce crede numita Șoșoacă.

Ultima ei apariție în Parlamentul European, cu botniță la gură, ne-a făcut să înțelegem nu că este împiedicată să vorbească, ci că mușcă rău. Misiunea ei este clară și simplă: aruncarea în derizoriu a valorilor europene și menținerea scandalului la cote cât mai ridicate, știut fiind faptul că oamenii, români sau nu, adoră să-i vadă pe alții ciorovăindu-se între ei, cum și cei din conducere adoră să-i vadă așa pentru că nu se mai gândesc la problemele și necazurile zilnice. Circ și pâine este un dicton la fel de vechi ca și datul cu pumnul, surprinzătoare este trecerea de la subtilitatea manipulării la trosneala directă. Dar, din nou, acesta este apanajul rușilor. Iar doamna Șoșoacă nu se ascunde că e putinistă, ba chiar își face un titlu de onoare din asta. Stai și te miri ca Geoană cum e posibil ca o asemenea deșănțare să fie ridicată la rang de parlamentar?! Răspunsul este același pe care l-a primit un bărbat care și-a prins soția cu prietenul lui cel mai bun și întrebându-l cum se poate așa ceva, a primit răspunsul: Uite că se poate! La noi, să nu fim ipocriți, sunt o mulțime de femei asuprite de soți mitocani și misogini, o mulțime de femei așa-numite mahalagioaice, eu unul mă mir că Șoșoacă a primit doar 5% pentru intrarea în Parlamentul European, în mod normal ar fi trebuit să aibă 15%! Poporul își merită întotdeauna conducătorii. 

Pumnul doamnei Șoșoacă are, firește, semnificația lui, transmite că avem de-a face cu un lider puternic, care nu se teme să se bată cu sistemul, doar că metoda este cea a extremiștilor de stânga. Sau de dreapta. Aici, extremele se ating. Pumnul este doar forță pură, este soluția pe care o aduce doamna Șoșoacă, ce să mai stăm la dezbateri, schimb de idei, vax! Nu avem timp! Totul trebuie distrus și, din acest punct de vedere, dătătoarea noastră cu pumnul pătrunde diafan în anarhism. Ei, aici e ceva de mâncat. Vidul de autoritate lăsat de un președinte absent și de niște guvernanți care nu știu că regula de bază este să guverneze oferă pâinea cea mai caldă pentru specimenele puse pe pumneală, ba chiar le aduc apa la moară, și, cine știe, poate chiar în mod intenționat. Opoziția democratică poate fi învinsă cu sperietoarea extremiștilor, asta o știu cel mai bine politicienii noștri. Doamna Șoșoacă este o sperietoare. Sigur, produce daune consistente imaginii țării, democrației în general, dar cui îi pasă?! Însă, nu este decât o simplă sperietoare. Fără o viață politică prea lungă. Va sfârși și ea în lada cu gunoi a istoriei. Nu doamna Șoșoacă este problema, ci faptul că a fost aleasă! Și acest lucru a fost posibil cu complicitatea tacită a politicienilor de toate nuanțele. Politicieni care, pentru acapararea puterii, scot din cutia Pandorei tot ce e mai urât, fără să se gândească la consecințele nefaste asupra oamenilor pe care cred că îi conduc. 

Doamna Șoșoacă, dacă e să parafrazăm un ziarist, este țoapa soră de lapte cu Simion. Amândoi au supt la ugerul lui Putin. Amândoi au înțeles că a te face că te bați cu sistemul este o cale fezabilă ca să intri și tu în sistem. Și, slavă Domnului, borcanul cu miere este mare, foarte mare, țara asta, oricât s-a furat și s-a jefuit, tot bogată a rămas.

Doamna Șoșoacă nu vrea însă doar să stea la masa bogaților, vrea să și bată cu pumnul în masă (deocamdată doar în masă), de să zdrăngănească farfuriile. În loc de sintagma „fapte, nu vorbe”, vom avea „pumnii, nu vorbe”. 

După ce am fost secerați și ciocăniți, iată că a venit timpul să fim și pumnăgiți. Halal!

DISCLAIMER:

Acest articol este un pamflet și trebuie citit cu zâmbetul pe buze. Dacă îți sare muștarul, amintește-ți că e doar satiră!

Sorin Petrescu
Sorin Petrescu
Sorin Petrescu este un scriitor și traducător român, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Absolvent al Facultății de Filosofie din București, a lucrat ca profesor și referent la Uniunea Scriitorilor, ulterior devenind redactor la Editura Corint. A tradus peste 100 de titluri din engleză, incluzând beletristică și lucrări de psihologie. Ca autor, a publicat zece romane de război sub pseudonimul Mike Hassel și alte romane notabile, precum „Te-am iubit numai duminică” și „Fiul lui Iisus”. În plus, a scris piese de teatru și a colaborat la spectacole de umor difuzate la radio și televiziune. A primit premii naționale și internaționale, fiind recunoscut pentru contribuția sa la literatura și cultura românească.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare