AcasăActualitateAngel Tîlvăr și drona prietenoasă – când Kalinka răsună...

Angel Tîlvăr și drona prietenoasă – când Kalinka răsună la stână!

Întrebat de ce Armata nu a doborât dronele rusești intrate duminică în spațiul aerian românesc, Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a precizat:

„Nu aveau caracter ostil”.

Ne-am liniștit. Așadar, dacă dronele rusești nu au caracter ostil, pot să zboare pe cerul patriei în voie, ca niște iezi pe pășunea comunală. Carevasăzică, drona cu pricina nu avea caracter ostil, adică era prietenoasă. Parcă văd drona cum coboară ușurel lângă o stână și intră în vorbă cu ciobanul.

Îl întreabă cum o duce, dacă e mulțumit de viață, dacă-l poate ajuta cu ceva… Parcă văd cum ciobanul mulțumește de întrebare, îi zice una, alta, îi mai recită din Miorița, scoate un rachiu să cinstească drona… Parcă văd cum drona și ciobanul se matolesc și încep să cânte, ciobanul din fluier, drona din Kalinka maia, apoi se înfrățesc și-și jură prietenie pe veci, își dau like-uri pe Facebook și, într-un final, se despart cu lacrimi în ochi și cu promisiuni ferme de revedere. Parcă văd cum ciobanul îi dă dronei un miel drept amintire, iar drona îi oferă o rachetă.

Pentru că așa sunt dronele rusești, prietenoase, fără caracter ostil. Ele nu vin cu gândul să ne ia pământul și apele, ci să ne întindă o mână la nevoie. Vorba aia, o dronă la vremea ei face cât zece FMI.

Sorin Petrescu
Sorin Petrescu
Sorin Petrescu este un scriitor și traducător român, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Absolvent al Facultății de Filosofie din București, a lucrat ca profesor și referent la Uniunea Scriitorilor, ulterior devenind redactor la Editura Corint. A tradus peste 100 de titluri din engleză, incluzând beletristică și lucrări de psihologie. Ca autor, a publicat zece romane de război sub pseudonimul Mike Hassel și alte romane notabile, precum „Te-am iubit numai duminică” și „Fiul lui Iisus”. În plus, a scris piese de teatru și a colaborat la spectacole de umor difuzate la radio și televiziune. A primit premii naționale și internaționale, fiind recunoscut pentru contribuția sa la literatura și cultura românească.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare