AcasăPârnaeOrice Geoană-și are nașul

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege să gândească cu capul lui și demitizează în câteva cuvinte imaginea falsă pe care Mircea Geoană încearcă să ne-o servească la vremea cinei. Și spune David: „Geoană, omul care ne cheamă pe noi, tinerii, alături de el, ca să schimbăm România, a fost, în perioada 2005-2010, președintele PSD… înconjurat de-a lungul timpului de personaje precum Adrian Năstase, Marian și Sorin Ovidiu Vîntu… Acum vine cu nonșalanță și ne cere nouă, tinerei generații, să ne alăturăm lui (adică să-l votăm), ca să schimbăm, domle, alături de el, lucrurile”. 

O observație cât se poate de pertinentă și corectă pe care n-am găsit-o la vestiții noștri comentatori politici și pe care staff-ul de campanie al domnului Geoană nu are cum s-o demonteze. Cum adică să schimbăm? Adică să schimbăm ce a făcut Geoană însuși împreună cu cei pe care azi îi dezavuează? Și cum? Cum să i te alături? Vii la Cotroceni și te înscrii în batalioanele Geoană? Și mai ales, ce poate să schimbe un președinte în România, prerogativele lui fiind mai puține decât ale unui primar de comună. Și mai spune acest tânăr care vede cu ochii lui: „Încearcă să ne păcălească… Și nu cred că încearcă să păcălească doar generația din care fac parte… Vrea să păcălească pe toată lumea, chiar și generațiile fraților, părinților și bunicilor noștri… Mircea Geoană vrea să păcălească din nou”. Simplu și direct. 

Doar că David trebuie să se bată cu Goliat-ul mulțimii de votanți care se lasă conduși de resentimente sau răzbunare, nu de o gândire clară și care să ducă la un vot pozitiv. De ani și ani, românii dau doar vot negativ, și nu pentru că așa ar vrea, ci pentru că mereu sunt siliți să aleagă ceea ce cred ei că este răul cel mic. Dar care tot rău este.

Sorin Petrescu
Sorin Petrescu
Sorin Petrescu este un scriitor și traducător român, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Absolvent al Facultății de Filosofie din București, a lucrat ca profesor și referent la Uniunea Scriitorilor, ulterior devenind redactor la Editura Corint. A tradus peste 100 de titluri din engleză, incluzând beletristică și lucrări de psihologie. Ca autor, a publicat zece romane de război sub pseudonimul Mike Hassel și alte romane notabile, precum „Te-am iubit numai duminică” și „Fiul lui Iisus”. În plus, a scris piese de teatru și a colaborat la spectacole de umor difuzate la radio și televiziune. A primit premii naționale și internaționale, fiind recunoscut pentru contribuția sa la literatura și cultura românească.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare