AcasăPoliticPresedinte si alti functionariGeoană a pus carul înaintea boului

Geoană a pus carul înaintea boului

Întrebat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă ce rezultate a avut vizita la Moscova, din 2009, Mircea Geoană, candidat la președinția României, a răspuns fără ezitare: „Niciunul. Nu am câștigat președinția României. Deci niciunul”. Pentru o clipă, ceva mai lungă, cam cât o noapte a minții, cugetăm profund. Dar și profață. Mai citim o dată și totuși înțelegem același lucru, anume că omul s-a dus la Moscova să câștige președinția României, dar s-a întors fără niciun rezultat. Medvedev, președintele Federației Ruse la acea oră, deși treaz, lucru aproape imposibil, nu a vrut cu niciun chip să-l ungă pe Geoană șeful statului român.

Cunoscându-l însă pe Mircea al nostru din emisiunea Șprițul de la ora 9, mai cugetăm o dată și ne dăm seama de întorsătura frazei. Cum ar veni, ar fi fost un rezultat dacă, întors în România, Mircea al nostru ar fi câștigat președinția. Reiese că Mircea al nostru a pus carul înaintea boului, adică s-a dus, cum zice tot el, „… cum se duce orice om care vrea să conducă o țară, într-o vizită exploratorie”, ca să discute „despre lucruri legate de relația bilaterală”, înainte să câștige alegerile. 

Acum înțelegem de ce în limba rusă la popor îi zice nărod și la știință năuca. Pentru că a venit Geoană în vizită de viitor președinte de o noapte.

Sorin Petrescu
Sorin Petrescu
Sorin Petrescu este un scriitor și traducător român, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Absolvent al Facultății de Filosofie din București, a lucrat ca profesor și referent la Uniunea Scriitorilor, ulterior devenind redactor la Editura Corint. A tradus peste 100 de titluri din engleză, incluzând beletristică și lucrări de psihologie. Ca autor, a publicat zece romane de război sub pseudonimul Mike Hassel și alte romane notabile, precum „Te-am iubit numai duminică” și „Fiul lui Iisus”. În plus, a scris piese de teatru și a colaborat la spectacole de umor difuzate la radio și televiziune. A primit premii naționale și internaționale, fiind recunoscut pentru contribuția sa la literatura și cultura românească.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare