HomeActualitateVictor Ciorbea - ochiul vigilent al Poporului

Victor Ciorbea – ochiul vigilent al Poporului

Susţin unii că Victor Ciorbea şi-a amintit funcţia sa de Avocat al Poporului numai în cazul lui Sorin Oprescu, sesizându-se din oficiu în legătură cu încălcarea drepturilor acestuia în arest. Nu-i adevărat, vă prezentăm noi (după ce ne-am sesizat din oficiul AC) situaţiile care l-au determinat să se bage singur în seamă:

1. Prima dată, Avocatul Poporului s-a sesizat când s-a trezit oficializat de foştii securişti şi comunişti, întinători ai memoriei Seniorului Coposu, în funcţia de Avocat al Poporului. N-a găsit altă explicaţie în afara aceleia că securistul Ponta a fost şi el, în juneţea revoluţionară, admirator al Seniorului.

2. Odată luându-şi în primire oficiul, Ciorbea s-a sesizat din oficiu că singura cafea oferită zilnic de Guvern (din cauza crizei băsiste) conţinea prea mult zahăr. Asta însemna o cheltuială în plus nejustificată şi încă o întinare a memoriei Seniorului, care bea cafeaua fără zahăr.

3. Aşezat la oficiu, noul Avocat a sesizat secretara aducându-i cafeaua cu mult zahăr. A concediat-o din prima zi deoarece prezenţa unei secretare ar fi fost o întinare a memoriei Seniorului, cel care nu suporta decât secretarii, adică pe Emil Constantinescu.

4. Deoarece a sesizat că, rămas fără secretară, nu mai avea cine să-i livreze cafeaua, Ciorbea a solicitat instalarea unui automat de cafea, fără zahăr. I s-a pus la dispoziţie unul cu dispenser şi pentru ţigări Kent, în amintirea Seniorului fumător doar de Kent (după Revoluţie); obicei care l-a şi doborât în final, aşa cum securiştii şi comuniştii nu reuşiseră cu temniţele lor.

5. Ieşit la munca de teren (soţia îl trimisese după ţigări, ca Seniorul pe Emil Constantinescu), Victor Ciorbea a sesizat raţia de combustibil alocată ce nu i-ar fi permis zilnic muncă pe teren, aşa cum cereau funcţia şi soţia. Invocând amintirea Seniorului, a primit de la Ponta suplimentarea necesară.

6. Sesizând numărul uriaş de cazuri în care ar fi trebuit să se sesizeze din oficiu într-o ţară condusă încă de securiştii care întinau memoria Seniorului, Avocatul Ciorbea a hotărât că nu-i cazul să se amestece într-o treabă inutilă ca şi funcţia sa. Perfect legal şi egal pentru un Avocat al Poporului numit de Ponta.

7. Diferenţa dintre salariu şi milioanele în euro datorate de el băncilor a fost sesizată rapid de Ciorbea, realizând că tot foştii securişti şi comunişti conduc ţara, chiar şi după numirea unui fidel Seniorului în postul de Avocat al Poporului. Nu a demisionat pentru că nici Seniorul n-a demisionat niciodată, cerând la timpul său doar demisia lui Ion Iliescu.

8. Privind cu un ochi pe geam, Avocatul Poporului a sesizat Bucureştiul rămas fără Primar General – funcţie ocupată şi de el cândva, din greşeală. Faptul era nepermis pentru o Capitală europeană ce îşi găsise în fiul unui fost general securist edilul indispensabil. S-a sesizat cu indignare, constatând personal condiţiile de detenţie precum ale Seniorului – fără acces în oraş şi în Grecia. Mai mult, deţinutul Oprescu era în pericol să facă oricând infarct, aşa cum ar face Seniorul acum dacă ar vedea unde a ajuns al doilea său băiat de ţigări, Victor Ciorbea.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare