AcasăActualitateToamna, Zelenski a venit cu făină și mălai din...

Toamna, Zelenski a venit cu făină și mălai din Ucraina, să umple cămara de la București pentru iarnă

Vizita președintelui Ucrainei, Volodimir Zekenski, a venit în perioada ideală pentru liderii coaliției de guvernare și pentru șeful statului la Palatul Cotroceni.

Așa cum e bine știu, e o perioadă în care românii gospodari își pregătesc cămările pentru iarnă.

Cămara de la palatele Cotroceni și mai ales Victoria mai aveau nevoie de niște făină și de niște mălai din Ucraina, aceste produse fiind tot mai greu de găsit pe piața npastră fără a plăti taxe la vameși.

Situația a fost salvată de liderul de la Kiev, care a adus destul mălai, încât ciolanul care împărțit în coaliție să aibă mămăligă care să se lipească bine pe dinți în discursurile pentru viitoarele campanii electorale.

La Palatul Cotroceni s-au gustat și bomboane agricole ucrainene (doar de bostan, ca să nu rămână negreală de la semințele de floarea soarelui pe dinții oficialilor care au susținut declarații comune).

Zelenski a adus și zacuscă din Ucraina la Palatul Victoria, cu mul bulion, ca să se păstreze culoarea coaliției de guvernare.

În semn de recunoștință, președintele Klaus Iohannis i-a oferit omologului său ucrainean un loc sub umbrela roșie ocrotitoare de la București.

Klaus Iohannis i-a explicat lui Volodimir Zelenski că, având în vedere că ucraina le umple cămările românilor și le golește buzunarele fermierilor români, nu este supărat că vizita în țara noastră l-a obligat să mai amâne o vizită în Bahamas.

La rândul său, Zelenski l-a asigurat pe Iohannis că toți românii din Ucraina vor avea ocazia să învețe să vorbească limba română la fel de bine ca el.

Ilustrație: Marian Avramescu

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare