AcasăActualitateAnaliză la (vreme) rece: Top 8 explicații pentru absenteismul...

Analiză la (vreme) rece: Top 8 explicații pentru absenteismul la urne din această toamnă

După ce le-au trecut emoțiile cu guvernul de Coaliție, și-au văzut patrioții AUR, îmbrăcați în ii tradiționale de tribun, din alea cu mânecile legate la spate, dormind sau vociferând corespunzător din băncile Opoziției, le-au mai dispărut și analiștilor politici ai Academiei Cațavencu tulburările de orientare, fapt pentru care, la rece, au întocmit un top al cauzelor absenteismului la vot, cel care a întors România în urmă cu 20 de ani, la momentul în care am fost siliți de împrejurări să alegem răul mai mic, mai sărac și mai cinstit.

Care au fost, deci, cauzele, votului din sufragerie, dat din fața televizoarelor înțepenite pe Antena 3?

1. Buletinele de vot s-au înmânat neînsoțite de pui la pachet, pungi cu zahăr, orez, mălai și sticle de ulei.

2. În ziua a șaptea chiar și Dumnezeu s-a odihnit, iar poporul român e credincios și urmează învățăturile Domnului.

3. Se știe că în România meciurile sunt blătuite, iar cele electorale nu fac excepție. PNL s-a înțeles cu USR să-i dea trei procente, urmând ca liberalii să le primească înapoi la alegerile din 2024, când vor fi absorbiți deja de USR.

4. Ar fi fost imprudent pentru mulți să piardă timp cu votatul, timp în care ar fi pierdut sigur dezvăluiri senzaționale la Antena 3, despre cum a furat Barna banii europeni de eugenii ai copiilor, mai ceva ca Dragnea în perioada 2016 – 2019.

5. Jumătate dintre români știu că rezultatele sunt impuse de la Washington, Bruxelles și Moscova. Nu contează cine votează, contează cine dictează.

6. Campaniei de inspirație vestică "Yes la vot" i s-a răspuns cu moneda potrivită, rubla, strategic plasată în campaniile online ale patrioților anonimi, rezultând mult mai adecvatul "Nula vot. Luați un AUR peste bot".

7. Nu a fost niciun român pur printre candidații cu șanse, în afara lui Simion și a Șoșoacăi care au câștigat iar cu 70%, dar s-au văzut furați de Oculta aia ticăloasă care le-a ascuns în prealabil foliile de Rudotel.

8. Regretabil, Ceaușescu nu a reușit să candideze nici anul acesta, ambasada română de la Havana neacordându-i viză de intrare în țară. Mare păcat, românii ar fi votat în proporție de 99,99% fără să se deplaseze la urne.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare