HomeActualitateBate-un vânt rece din Bancă

Bate-un vânt rece din Bancă

Trimis la zarcă pentru 15 zile – într-o primă fază, pentru că s-ar putea să-i placă și atunci mai stă – ex-bancherul Bogdan Olteanu, n-are în față o soartă prea frumoasă. Chiar și dacă își recunoaștele fapte pentru care Vântu l-a dat în gât, pentru 2 milioane de euro șpagă mai puțin de patru ani în zeghe nu-și ia – Năstase și-a luat doi pentru o ciordeală dovedită mult mai mică. Plus de asta, Olteanu n-are peste 60 de ani, ca Voiculescu, poate să scrie și o bibliotecă întreagă, că nu-i mai folosește la nimic, iar de muncit, ca să-și ia zile de libertate, iarăși nu poate: păi ce știe să facă nepoțelul de nomenclaturist în afară de să numere agrafe la BNR și șpăgi în vilă? Nu știe croitorie, nu știe frizerie, nu știe tâmplărie, din ce să-și câștige Bogdănel-nepoțel liberarea?

Din ce se aude până acum, fostul viceguvernator de Bancă era atât de îndrăgostit, pe când primea șpăgi, că amorul îl bulversase de tot și nici nu mai știe ce bani a luat și de la cine. Acum câteva zile, avocatul lui ne spunea că același Olteanu era bulversat după noaptea petrecută la pușcărie. Săraca beizadea, câtă bulversare pe el: din amor, din închisoare, unde merge nimerește la suferință, încât mai că-ți vine să le cânți procurorilor cunoscuta manea de jale: ”Procurori din lumea-ntreagă, eu vă dau un singur sfat: fiți miloși cu domnu Olteanu, că este cam bulversat”.

Și o fi el bulversat, dar stați să-l vedeți pe nășicu Tăriceanu cum o să fie, când finul Bogdănel o să înceapă să dea cu subsemnatul. Pentru că, dacă procurorii îl strâng suficient de tare de ouțe pe domnul Olteanu, șeful Senatului poate să-și facă deja valijoara, cu periuță de dinți și papuci chinezești originali, pentru Rahova. La urma urmei, poate că e și firesc să fie așa. În condițiile în care milioane de bărbați de pe lumea asta nu-și găsesc jumătatea, Tăriceanu și-a găsit deja vreo cinci! Păi e corect așa, unul cu cinci neveste și milioane cu niciuna? Nu-i corect. S-ar face dreptate dacă, după ce-a avut cinci partenere, Tăriceanu să aibă și vreo cinci parteneri, eventual recidividiști, în celula de care atâta l-a ferit pe amicul Patriciu, fie-i plaja ușoară, pe ce insulă o fi el acum.

Așa că, domnule Călin Anton, te-așteaptă un dosar beton! Și nu știu dacă ai avut, până acum, șansa să-i vezi puța finului o dată, cum zice tradiția, dar sigur o s-o ai în curând, când o să faceți duș împreună la Rahova, Jilava sau chiar la all-inclusive-ul de la Poarta Albă. Și nu trebuie să te mai agiți să fentezi coada la dușuri, cum ai fentat-o la permise: o mie de pușcăriași abia așteaptă să le-o iei prin față.

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare