AcasăActualitateBucătărie de sezon: Meniuri alternative de Sărbători

Bucătărie de sezon: Meniuri alternative de Sărbători

Pentru fetele care sunt obișnuite să intre în bucătărie de Crăciun doar cât să-şi stoarcă o lămâie în paharul cu apă plată, dar care simt, de sărbătorile astea, chemarea gospodinei pitulate-n fiecare dintre ele, cercetătorii britanici radio România au un sfat: fetelor, lăsaţi deoparte cartea de bucate a Sandei Marin, pe care v-a oferit-o, insinuantă, soacra.

Păi, cine mai căleşte azi ceapa într-o baie de unt, ca pe vremea când era mamaie fată mare? Vremurile şi mofturile s-au schimbat, am descoperit gusturi noi, am aflat că de Crăciun există şi alte mâncăruri în afară de sarmale şi sângerete, aşa că-i timpul să upgradăm gastronomia!

Sunteţi sofisticate şi v-aţi săturat de mâncărurile care fac să reapară celulita dată jos după chinuitoare ore la sală şi diverse împachetări şi raşchetări? Noi v-am pregătit meniul perfect, pentru un Crăciun eminamente vegan.

Începeţi cu o salată de boeuf, din care părintele dietelor, Montignac, vă sfătuieşte să eliminaţi nu doar carnea şi maioneza, ci şi cartofii şi mazărea. Continuaţi cu sărmăluţele din soia învelite în varză dulce (varza murată are prea multă sare) şi încheiaţi cu un cozonac din făină şi lapte de orez, goji şi praf de roşcove. Sunteţi ecologiste, aşa că nu coaceţi cozonacul 50 de minute, ca să contribuiţi la încălzirea globală. E suficient dacă-l perpeliţi câteva minute la foc iute, după care puteţi să-l serviţi-l în ceşti de desert haute-cuisine, întrebându-vă invitaţii dacă ştiu ce-au mâncat: jeleu, griş cu lapte sau budincă?

Pentru soacra care are colesterolul periculos de mare, pregătiţi un caltaboş din cele mai grase bucăţi de carne şi prăjiţi-l într-o tigaie în care aţi pus nouă linguri mari de untură. Nouă este, în majoritatea tradiţiilor omenirii, o cifră norocoasă, deci poate aveţi şi voi noroc, cine ştie? Surprindeţi-vă iubitul cu o şaormă „cu de toate”. Puneţi în tradiţionala lipie tobă, lebăr şi cârnaţi, cartofii şi maioneza rămase de la salata aproape de boeuf şi-o să vedeţi în ochii lui lacrimi de pioasă recunoştinţă, după un an de sandvişuri şi covrigi cu susan. Şi acum, fetelor, după atâtea ore extenuante, petrecute în bucătărie, Moşu’ zice că e cazul să vă răsfăţaţi cu o sesiune prelungită de shopping! O meritaţi din plin!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare