HomeActualitateBuzău, file de poveste: SRI, cu sânge-n... vene, ia...

Buzău, file de poveste: SRI, cu sânge-n… vene, ia jihadul la bătaie!

După ce, în urmă cu trei ani, SRI a anihilat spectaculos un jihadistul argeșean, o nouă acțiune-fulger s-a soldat recent cu dezmembrarea unei celule extremiste, de data aceasta în comuna buzoiană Săpoca

Informații clare culese de pe Facebook și, mai ales, din cârciuma locală arătau că în locația respectivă se manifesta tot mai agresiv un grup potențial terorist. Formațiunea era constituită din doi săpocani cunoscuți pentru tendințele lor violente, care-și băteau nevestele fără motiv, agresau ceilalți consumatori și rupeau foi din caietul cu datoriile către barul primarului pesedist, ”La Ciolacu SRL”. Evident, nu acestea au fost motivele organelor de ordine, faptele menționate intrând în banalul cotidian al comunei, ci radicalizarea celor doi, dovedită cu probe imbatabile: își lăsaseră bărbi lungi, umblau cu covorașul de rugăciune după ei, refuzau să mai sape grădina primarului în contul ajutorului social și afirmau în gura mare că nu Cioloș e adevăratul fiu al lui Soros ci primarul Capitalei, Gabriela Firea.

 

Situația a devenit cu adevărat periculoasă după ce șeful grupului, Sache Daravelea, și-a făcut un cont pe Facebook intitulat ”Hai la Jihadul cel Mare”, de unde îl amenința constant pe preotul obștei, bănuit de Sache că îi spovedea nevasta în timp ce el lipsea de acasă, adică urma politica guvernamentală actuală consumând pe datorie în barul primarului. Conform postărilor de pe contul specificat, numitul Daravelea era convins că preotul Țuluș face parte din banda edilului deoarece preaslăvea PSD-ul la slujbe și făcuse chip pictat în Biserică reprezentându-l pe Marcel Ciolacu cu Palatul Parlamentului în mâini. Totul a culminat cu un atac organizat asupra Sfântului Lăcaș, Sache trăgând neautorizat clopotul și chemând lumea la Revoluție. A urmat un atentat asupra celuilalt sălaș sacru al localității, Primăria, unde cuplul terorist a spart două geamuri și a traumatizat-o pe secretară prin ciupire de fund, cu acuzația că ar fi amanta primarului și țiitoarea preotului.

Capturați prin intervenția trupelor speciale, teroriștii au negat apartenența la o ideologie extremistă, susținând că și-au lăsat bărbi deoarece au văzut la televizor că așa poartă acum bărbații, iar covorașul din dotare nu este pentru rugăciune, ci necesar unui somn confortabil atunci când vin târziu de la cârciumă și soțiile se comportă radical, baricadându-le accesul în case. Perchezițiile efectuate la domiciliile împriciniților au relevat însă, conform comunicatului SRI, posesia de către aceștia a unor materiale periculoase: două bricege format ”pește”, o duzină de prăștii cu scoabe, o pușcă de asalt producție ”Arta Plasticului” 1985, încă funcțională, trei cutii cu artificii de brad, neînregistrate la Poliție; plus mai multe tuburi goale de ”Farmec 16”, celebrul deodorant al Epocii de Aur ce se dădea doar pe sub mână și despre care se știe sigur că n-a fost niciodată comercializat în magazinul sătesc din Săpoca. Argumentul celor doi, că obiectele catalogate fac parte din colecțiile personale de pe vremea copilăriei, n-a ținut în fața vigilenței proverbiale a organelor românești, urmând a se deschide dosar penal pentru infracțiunea de terorism, deținere de materiale ilegale, atac deliberat asupra unor instituții fundamentale ale satului și Statului, plus ce s-o mai găsi prin Codul Penal potrivit infracțiunilor comise.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare