AcasăActualitateCum să promiți Spitalul Poporului, când pe tine te...

Cum să promiți Spitalul Poporului, când pe tine te doare-n popou de popor

Nu știu cu ce naiba au mânjit ăștia scaunul de șef la PSD, că toți cei care se cocoață pe el încep să pută de la o poștă a mincinoși și se fac instantaneu de rahat. Iliescu mințea de-ngheța apele că n-a chemat el minerii, Năstase spunea că n-a furat nici măcar o urechiușă de Van Gogh, Geoană ne asigura că nici la Vântu n-a fost, nici gura nu i-a mirosit, în vreme ce Ponta se jura să-i crape pipoțica de român mândru dacă a copiat în viața lui vreo virgulă. Acum, pe locul ăsta s-a așezat Liviu Dragnea și, în loc să dea și el cu un spirt, cu un iod sau măcar cu un rivanol, acolo, să iasă bacteriile alea păcătoase, s-a instalat cât mai confortabil și a început să ne scuipe-n cap minciuni pe bandă rulantă.

Lansarea planului PSD pentru Sănătate i-a oferit lui Liviu Dragnea prilejul de a demonstra că, în materie de minciună, își surclasează net predecesorii. Pentru că, dacă ăia mai strecurau vreun adevăr printre rânduri, vorbele lui Dragnea au fost minciuni cap-coadă. A spus că guvernul tehnocrat a blocat programul contra hepatitei C. Fals, programul continuă și peste 2.000 de pacienți din toată România beneficiază de el. S-a lăudat că prețul negociat în 2015 de guvernul PSD era cel mai mic din Europa. Fals, era de zece ori mai scump decât cifrele scoase de Dragnea din burtă. A acuzat ”vânduții lui Soroș” că ar fi majorat prețurile la peste 65% dintre medicamente, evident, ca să lovească în fibra morală a poporului român, în pensionari, asistați, aplaudaci și șoșonari. Iarăși fals: medicamentele nu s-au scumpit, ci se ieftinesc.

Și, după ce a mințit cu ce nu s-a făcut, Dragnea a continuat cu ce promite PSD că o să se facă. A promis că doctorii, de la ultimul rezident până la cel mai tare profesor, o să se scalde în euroi, o să se uite cu sictir când oi veni tu, pacientul român, să le bagi în buzunar plicul cu suta de euro, zicând: ”Ăștia-s bani, mă? Mie Dragnea îmi dă salariu de 3.000 de euro și tu vii cu firfireii ăștia”? Pe urmă, Dragnea a vorbit despre spitale. Nu, nu o să facă mai multe spitale prin toată țara, adică acolo unde ar fi maximă nevoie de ele, nici nu o să le modernizeze pe cele deja existente. Nu, domle, PSD vrea ceva nou, frumos și cât mai mare. Tovarășul Dragnea le-a promis miticilor că, în cârdășie cu duamna Firea, va construi în București cel mai mare spital din centrul, sudul și estul Europei. Un spital care să aibă peste 2.500 de paturi, locuințe pentru medici, școli, grădinițe, magazine, spații de primiri urgențe și câte și mai câte. Nu știu dacă ați remarcat, dar ăștia care o au mică – mă refer la conștiință – au tendința să facă lucrurile cât mai babane. Ceaușescu a făcut Casa Poporului. PF Daniel a vrut și el Catedrala Neamului. Acum, Dragnea plusează, anunțând cum o să facă noul guvern PSD o măgăoaie numită Spitalul Poporului. Ca să nu mai plece românii, a adăugat el, rânjind pe sub mustață, să se opereze la Viena sau la Stanbul.

Noroc că, spre sfârșitul prezentării, o ziaristă isteață l-a luat pe Dragnea de după ceafă și l-a băgat, ca pe pisici, cu botul în propriul rahat, întrebându-l: ”Dar câte spitale a construit PSD în precedentul mandat, când Ponta a stat ani buni la guvernare, a avut pâinea și cuțitul, și nu l-a deranjat nimeni?”. Dragnea a răspuns, fără să clipească, ba a și repetat: ”Niciunul, niciunul”. ”De ce?”, s-a întors, firesc, întrebarea. ”Pentru că n-au fost bani”.

Păi, și dacă atunci nu erau bani, băi, bolovan de Teleorman, deși strânsese fraierul ăla de Boc la teșcherea, tăind pensii și salarii la greu, acum de unde îi iei? Ce te face să crezi că o să mai fie bani, după ce v-ați dat pensii nesimțite, v-ați luat mașini de lux, ați sporit pomenile pentru asistați, ați aruncat cu meleoane în mamele eroine cu cinci puradei și ați mărit salariile până și maidanezilor de prin curtea primăriei? De unde o să aduci tu, Dragneo, atâta bănet cât să faci un spital megalomanic?

Dacă după 26 de ani de minciuni, vor mai exista idioți care să creadă promisiunile aiuristice ale lui Dragnea și îl vor vota, dacă din decembrie PSD va reveni la guvernare, pe baza acestor minciuni ce nu pot fi crezute de niciun român cu mai mult de trei neuroni, înseamnă că ne merităm soarta. Înseamnă că nu ne mai facem bine, ca neam, și nu de un Spital al Poporului avem nevoie, ci de un cimitir. Și parcă văd, după vreo patru ani de mândră guvernare pesedistă, cârduri de milioane de români, care betegi, care bâjbâind, care abia mai târându-se, ca-ntr-un film cu zombie, cum vin din toate colțurile țării, unde n-o să mai fie picior de spital, către București, să se trateze la măgăoaia de spital. Dar, odată ajunși aici, o să fie puși în fața unei dileme teribile: să meargă prima dată la spitalul lui Liviu sau la catedrala lui Daniel, unde duamna Firea tocmai a băgat niște moaște noi, o grozăvie?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare