AcasăActualitateDe Crăciun, Voiculescu își ia rația de liberare?

De Crăciun, Voiculescu își ia rația de liberare?

Închis, ca orice geniu carpatic care se respectă, în turnul de fildeș de la Rahova, departe de pulimea dezlănțuită, Dan Voiculescu a profitat din plin de această izolare de gloată pentru a-și pune ordine în gânduri și a așterne pe hârtie opere nepieritoare. Binecuvântată fie pușcăria, că, dacă nu intra Felix la bulău, nu se mai îmbogățea literatura română cu 11 volume mari în proză, căci mereu veneau lingăii ăia de Gâdea și Badea să-l pupe în cur pe Dom Profesor, întrerupându-l din actul sacru al defecației… pardon… al creației.

Astăzi, Comisia de liberare condițonată din penitenciarul Rahova va decide dacă Dan Voiculescu îndeplinește condițiile pentru a putea ieși din pârnaie până la sfârșitul anului, să mai facă și el cadou o bucă sau două țâncilor de la Antena 3, că de doi ani îl așteaptă, săracii, pe Moșu și el n-a mai venit. Dacă e să vă uitați în gura clănțăilor de la Antena 3 – dar cu mare grijă, să nu vă stropească cu căcat – condițiile ar fi îndeplinite. Voiculescu e trecut binișor de 60 de ani, iar după gratii a fost un fel de Rambo, combinat cu Balzac: a muncit și nopți, a muncit și zile, plus că a scris 11 cărți, dintre care șapte concomitent. Cum naiba a reușit performanța asta, nu știu, dar bănuiesc că, la cât a fost de caracatiță la viața lui, de-a pus tentaculele pe tot ce-a prins, să scrie șapte cărți în același timp nu e mare scofală.

Cum-necum, uite că Dom Profesor a ciordit 60 de milioane de euro, a primit 10 ani de pușcărie, noi am râs atunci, dar el râde mai bine la urmă, acum. Când, după abia doi ani, vor ăștia să-l libereze. Dacă s-a recuperat sau nu prejudiciul, băieții de la ANAF nu ne-au zis, dar, în orice caz, nu încercați asta acasă: dacă voi aveți nu 60 de milioane de euroi, ci 12 lei și 50 de bani datorie la Fisc, puneți mâna și plătiți-i, altfel vă blochează zbirii contul taman acum, de Sărbători. Păi ce, pe voi vă cheamă Dan Voiculescu, pârliților?

E drept că unii jurnaliști de investigație, care au studiat cărțuliile lui Varan, zic că unele sunt luate cu Copy/Paste din alte lucrări, dar nu cred că-i adevărat. De unde să găsești Copy/Paste în pușcărie? Găsești când stai acasă, bine-mersi, ca Ponta și Oprea, și bagi doctorate la greu, dar la Rahova e mai greu cu copiatul. Totuși, chestia care mă deranjează cel mai mult nu e că nu s-au recuperat toți banii ciordiți de Voiculescu, nici că el iese din pușcărie rescriind niște cărți scrise de alții, ci că a trebuit să execute, teoretic, doar o treime din pedeapsă fiindcă are peste 60 de ani. Bine, frate, dar asta e discriminare: adică ăia pe care-i prinde la 59 de ani și 11 luni de ce să facă zece ani și ăia cu 60 de ani împliniți să facă doar trei, din care se mai scade unul, că au scris ca Berilă, 11 cărți în câteva luni?

Faptele ar trebui să rămână fapte, că doar și unul de 59, și unul de 60 tot banii ăia i-au furat. Și probabil pe-asta și mizează toți infractorii ăștia, gen Năstase, Voiculescu, Mischie, Căncescu, Nicolescu etc: știu că au trecut de 60 de ani, deci îi doare la bașcheți dacă-i prind procurorii cu mâna-n poșeta la doamna România. Aici e o mare nedreptatate pe care Justiția ar trebui s-o repare: înțeleg că-s bătrâni și, brusc, foarte bolnavi, dar chiar să faci, după ce ai furat 60 de milioane de euro, doar 2 ani de pușcărie – adică tot atât cât primește un găinar care șutește un portofel cu 10 lei și 3 bonuri de masă, pe tramvaiul 41, e de-a dreptul de porc.

Și acum vă rog să mă scuzați, mă duc și eu să ciordesc ceva, să văd unde găsesc câteva milioane laolaltă. Că mâine-poimâine fac 60 de ani și până la vârsta asta, când Voiculescu era deja milionar în dolari, n-am fost în stare să fur un sfanț. Rușine să îmi fie!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare