AcasăActualitateDiviziunea viermelui sau zbaterea partidelor balama

Diviziunea viermelui sau zbaterea partidelor balama

Văzută ca un vierme care roade pe interior și suge sângele poporului (a se citi mălaiul din buget), clasa politică românească are darul rar de a se reinventa. Când ai impresia că se rupe șandramaua și golanii își iau tălpășița constați că te-ai grăbit. Dintr-un partid toxic se nasc două, la fel de mizerabile dar cu discursuri total opuse, exact ca la viermi. Ca un pește curentat, alegătorul mușcă noua momeală crezând că a schimbat meniu. Numai că la scurt timp constată că l-au schimbat pe dracul cu tac-su sau că deși a votat alt partid a ieșit tot cel vechi din urne. Căci între timp golanii au fuzionat sau au comis o alianță în numele interesului național, de grija căruia nu pot să doarmă noaptea.

UNPR, aripa politică a mafiei lui Năstase

Modelul divizării viermelui politic datează din 2009, când o halcă din PSD s-a rupt din motive de integritate. Gabriel Oprea, despre care Băsescu spunea că este șeful mafiei personale a lui Adrian Năstase, a părăsit postul de Ministru de Interne motivând faptul că baroneții Dragnea și Vanghelie i-au băgat pe gât niște pușcăriabili pentru posturile de secretari de stat. Ejaculat și din PSD, Oprea a tras în scurt timp parlamentari de la toate formațiunile politice reușind în scurt timp să o pună de un grup de dezertori pe care l-a alipit guvernării PDL. Nu gratis, se înțelege. Pe umăr i-a răsărit a 4-a stea de general oferită la apelul bocancilor de nea Traian, asta după ce sub pulpana PSD Oprea și-a mărit averea de 179 de ori. Dezertorii din jurul lui Opreau au alcătuit UNPR, partid în care vânătoarea de funcții și ciolan fraged, bugetar a fost denumită susținerea interesului național. În 2012 Oprea a basculat către PSD, în numele interesului național, desigur, fiind numit ministru de interne și apoi vicepremier. Din om fără Dumnezeu Ponta a devenit premierul demn de sprijinul său. În martie 2010, Oprea zicea așa: "Este prima oară când vorbesc despre Victor Ponta, i-am dus copilul la biserică cu toate că Victor Ponta nu are niciun Dumnezeu. Am plecat din PSD şi de la conducerea Ministerului de Interne pentru că am refuzat să aduc crima organizată în Guvern şi știe bine acest lucru Victor Ponta". În aprilie 2015, după ce a ajuns vicepremier și și-a mai săltat averea de vreo 76 de ori Oprea a schimbat placa: "Am spus că, până acum, am sprijinit guvernele din care am făcut parte. În cazul acesta, în mod special, îl sprijin pe Victor Ponta și doar pe Victor Ponta, primul ministru al României și președintele PSD". Așa consecvență mai rar la noi pe meleag!

Această telenovelă scrisă de traseiști a avut învățămintele ei. Politrucii au constatat că este bine ca la un moment dat o aripă din partid s-o ia la vale dirijat pentru ca la un moment dat, prin apăsarea unui buton bine plasat, așchia să fie alipită interesului național. Iar primul care a înțeles asta este Puie Monta, omul care l-a scârbit până și pe Dragnea. Așa, la mișto!

La PRU birjar!

În august 2014, după doi ani de guvernare USL, un flaușat politic denumit Bogdan Diaconu se decide să demisioneze din PSD. Motivul invocat a fost acela că PSD a cooptat UDMR la guvernare iar el, flaușatul, nu suporta cancerul politicii românești: "UDMR cancer al politicii românești manevrat de la Budapesta, care este la rândul ei dirijată de Moscova pentru a fărâmița statul român". Porcăind din toți bojocii UE, multinaționalele și UDMR, flaușatul și-a tras stemă și program pe bază de Vlad Țepeș și a purces în alegerile locale ca un erou să cucerească primăria capitalei noastre. Și-a luat Multe Urări și Iubire Eternă obținând un ridicol 0,8%, fapt care l-ar fi aruncat în tomberonul istoriei. De ceva timp însă se constată o hemoragie de parlamentari, în special PSD, care migrează în turmă către partidulețul lui Vlad Țepeș. Un purcoi de mălai condus din offshore de însuși Sebi Ghiță a fost văzut scurgându-se spre aceeași hazna politică. Flaușatul a anunțat că însuși Marele Deșeu Victor Puie Monta este așteptat la tomberon unde i s-a rezervat funcția de șef. Aveam să aflăm din spovedania Pontei că PRU este ideea lui și că principiile naționaliste de tip spital de nebuni au fost puse la temelia acestei pubele pline ochi cu deșeuri politice în urma unor studii sociologice care arătau că un procent semnificativ de românași verzi ar hali un grătar pe bază de unguri. Apoi vestitul Mirel Palavra, fostul purtător de vorbe deocheate al lui Puie Monta, s-a înscris la azilul PRU și totul a fost clar.

Un calcul foarte bun dar care dă cu virgulă

Văzută din copaci mutarea flaușatului B.D pare un șah dat de plagiatorul vesel lui Dragnea. După socoteala lui Vio, dacă Dragnea mișcă sub 30% la alegeri, un PRU cu 7-8% ar fi ca musca pe rahat alături de cele 6-7% aduse de ALDE Tăriceanu, în cazul în care nu-l arestează DNA până atunci. Iar ca balama fugită de la punct cu banii de pâine, Ponta poate spera la o negociere în urma căreia condamnatul Dragnea să-i lase lui funcția de prim ministru. Că dacă aduni scorul PSD cu cel al balamalelor și presari duhoare de UDMR și minorități iese de-o majoritate toxică numai bună de tras tunuri cu ea.

Judecând însă după declarațiile curvelor bătrâne  din bordelul politicii, ulterioare procesului de dospire a PRU, pare că avem de-a face cu un război în toată regula. Dragnea zice că haznaua lui Victoraș pute a finanțare sovietică (asta-i culmea, ca PSD să se ferească de ruși…!) iar Tăriceanu și lacheul său Barbu acuză PRU de simpatii fascistoide. S-a umflat tărâța-n ei ca la balamuc. Iar până la numărătoarea voturilor tot așa o s-o țină. Cu un ochi la șunca PRU și altul la mămăliga PSD, Puie Victorel va trebui să iasă la bătaie și să opteze. Adică să ia de bune scorurile umflate din sondaje și le vândă cui dă mai mult. Fie urcă PRU la 10% cum speră Diaconu și Ghiță și ajung toți oameni, fie se duce la PSD unde s-ar putea să nu prindă mai mult de un loc de parlamentar, caz în care Daciana poate să și divorțeze de incapabil.

Judecând la rece devine aproape evident că nici un partid cu sau fără balamale nu va obține scor la urne ca să-l oblige pe Marele Mut de la Cotroceni să plaseze ciocanul guvernării către una sau alta dintre găști. Băieții de la Securitate au și ei calculele lor din care rezultă Cioloș. Iar pe partea dreaptă cum te uiți din stânga populistă, alde Alina și Blăguță se bat cu piatra-n piepturi că viitorul prim ministru va avea sânge liberal. Pe bot, eventual!

Articol apărut în Academia Caţavencu, nr. 12 (1208) – 12-25 septembrie 2016

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare