HomeActualitateDupă 40 de pahare, mai merge o Corona

După 40 de pahare, mai merge o Corona

Apropiații premierului interimar Ludovic Orban au dezvăluit motivul real pentru care acesta nu a fost desemnat pentru a treia oară ca șef al Guvernului de către președintele Klaus Iohannis, fiind preferat Florin Cîțu.

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) i-ar fi cerut chiar personal șefului statului să nu îl nominalizeze în această perioadă, pentru a putea respecta liniștit tradiția celor 40 de pahare fără a fi nevoit să piardă timpul prin Parlament.

De cealaltă parte, cu toate că i-a îndeplinit doleanțele premierului său preferat, președintele Klaus Iohannis nu este un fan al tradiției de Mucenini, el preferând, mai repede, să numere 40 de case, în loc de pahare.

Nu același lucru se poate spune și despre fostul președinte Traian Băsescu, actualmente europarlamentar, care a avut grijă să promoveze tradiția românească și la Bruxelles.

Președinte din popor, Traian Băsescu consideră însă numărul de 40 cam mic însă, pentru o sărbătoare atât de mare.

Europarlamentarul speră, ca în eventualitatea unei carantine în capitala Belgiei, să fie măcar surprins într-o cârciumă cu stocul asigurat, pentru a nu rata și alte tradiții românești.

Măsurile extreme luate de autoritățile publice pentru prevenirea unei epidemii de coronavirus par nejustificate, populația fiind bine imunizată după respectarea celor 40 de pahare de 9 Martie.

Ministrul desemnat Florin Cîțu este unul dintre cei puțini care nu au respectat tradiția, însă amețeala sa este naturală, expertul în finanțe neavând nevoie de influența celor 40 de pahare.

Cu toate acestea, Florin Cîțu nu are motive să se teamă nici de o infectare cu noul coronavirus.

Premierul desemnat are soluția perfectă pentru a scăpa România de această amenințare, maladia urmând să fie tăiată din buget și să dispară precum alocațiile majorate ale copiilor.

La fel cum Guvernul Ludovic Orban a reușit să reducă numărul de împătimiți ai păcănelelor, la fel își propune și Cabinetul Florin Cîțu să scape țara de coronavirus.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare