AcasăActualitateEu votez cu ăla care promite să nu facă...

Eu votez cu ăla care promite să nu facă nimic

De când s-a inventat votul oamenii sunt puși să aleagă între dracul și tatăl lui. Dincolo de faptul că dacă votul ar fi fost relevant și important pentru alegerea conducătorilor poporul nu ar fi avut dreptul la el, această mascaradă derulată din patru în patru ani ne dă iluzia că am avea vreun rol în conducerea țărișoarei. Că am avea dreptul la autodeterminare! Deși în urma fiecărui proces electoral se instalează dezamăgirea atunci când votanții  constată că au ales, din nou, greșit, la fiecare proces electoral există o pătură din ce în ce mai subțire de cetățeni care se agită până la punctul de fierbere în a susține una sau alta dintre marionetele ce le sunt servite drept candidați.

Anul acesta ni se pun pe masă trei alternative, una mai proastă ca alta. În calitate de unitate fundamentală a democrației, alegătorul are de ales între politicieni veroși, corupți până în măduvă și proști precum dopul de plută, tehnocrați insipizi care au ca singură calitate faptul că n-au carnet de partid și care păstrează toate celelalte atribute ale politicienilor sau candidați fugiți de acasă cu banii de pâine și care se vând drept medicamente compensate antisistem. Ce au în comun toate aceste specii de marionete jalnice este dorința urlată în piața publică de a face bine poporului pe termen scurt, mediu și lung.

La cum se conduce țărișoara pe drumul plin de hârtoape al democrației, nici nu se cere multă minte pentru a exercita o funcție d-asta publică în care faci cam ce te taie capul. Dacă n-ai bani crești taxele, dacă nu poți să faci nimic din ce ai promis dai vina pe greaua moștenire, dacă te prin la furat și te anchetează zici că e dosar politic iar dacă ești prost de dai în gropi și nici măcar nu știi să minți taci inteligent ca ficusul cotrocean. Că țărișoara, bia­ta de ea, se conduce singură. Toată treaba este ca mutanții aleși să stea de veghe la cârmă să nu-i pună piedică încercând să-și depășească statutul de mulaje ale statului de drept. Așa că eu zic să-l votăm p-ăla care promite să nu facă nimic. Măcar nu ne împiedicăm de cretini. Iar ăsta-i mare lucru!

Editorial apărut în Academia Caţavencu, nr. 15 (1214) – 24 octombrie-6 noiembrie 2016

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare