HomeActualitateFamilia PSD se împotrivește idilei dintre Romeo Ponta și...

Familia PSD se împotrivește idilei dintre Romeo Ponta și Julieta Ciolacu

Scena politicii românești a găzduit, în decursul timpului, numeroase piese dramatice, povești de dragoste și trădare, cu răsturnări dramatice de situație.

Actorii s-au schimbat în ultimii 30 de ani. Unii s-au retras, alții au fost retrași, alții au fost puțin reținuți, iar alții au apărut spectaculos din umbră.

Teatrul politicii românești ne pregătește o nouă idilă savuroasă. Este vorba despre povestea romantică așteptată pe latura stângă a scenei politice dâmbovițene, între președintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, și fostul premier social-democrat, Victor Viorel Ponta.

[image image-id=”50969″ height=”400″ width=”400″ image-title=”Dragoste”]
Vorbim de o piesă spectaculoasă după opera lui William Shakespeare, “Romeo și Julieta”.

Cu toate că familiile politice ale celor doi sunt împotriva mariajului dintre președintele interimar al PSD și liderul Pro România, aceștia nu renunță la visul unei alianțe puternice de stânga.

Pentru cei doi îndrăgostiți, calea spre alianță pare să devină accesibilă după înlăturarea părinților PSD, Liviu Dragnea și Viorica Vasilica Dăncilă. Dar cu toate acestea, încă mai sunt membrii ai familiei social-democrate și de la cea rivală, din Partidul Național Liberal (PNL), care vor să destrame legătura dintre cei doi lideri.

Astfel, planul lui Victor Ponta de a se răzbuna pe fostul cap al familiei PSD, Liviu Dragnea, s-ar putea dovedi nu atât de ușor de dus la capăt, având în vedere numărul mare de frați social-democrați care vor să parvină.

Și nu trebuie neglijată nici gelozia liderului ALDE România, Călin Popescu Tăriceanu, care nu vede cu ochi buni apropierea lui Marcel Ciolacu de fostul său partener, Victor Ponta.

La Congresul PSD, Ciolacu iese la balcon și îl așteaptă pe Ponta: Viorel, Viorel, unde ești tu, Viorel?

Dar sora Gabiela Firea îl trage pe Ciolacu înapoi în interior.

Rămâne de văzut dacă Victor va răspunde chemării și dacă va reuși să își redobândească scaunul de cap al familiei PSD, acum că Marcel Ciolacu i-a deschis larg ușa.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare