HomeActualitateFranscisc nu a învățat nimic de la Daniel: Dovezi...

Franscisc nu a învățat nimic de la Daniel: Dovezi de corupție la Vatican

Există dovezi clare de corupţie în interiorul Vaticanului, însă problema a fost depistată şi se lucrează la rezolvarea ei, a declarat marţi Papa Francisc, relatează dpa.
Se poate concluziona astfel că Papa nu a învățat nimic din întâlnirea cu patriarhul Daniel. BOR nu lasă niciodată în urmă dovezi.

În ograda lui Daniel, toată lumea trebuie să creadă și nu să cerceteze.

"Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat: un scandal. Au făcut lucruri care nu par corecte", a spus Francisc în timpul unei conferinţe de presă, la bordul avionului la revenirea sa din Japonia, referindu-se la o anchetă a Vaticanului în legătură cu presupusa utilizare frauduloasă a Peter's Pence, fondul de caritate al papei, pentru achiziţionarea unei proprietăţi de lux în centrul Londrei.

Papa Francisc a declarat că cinci oficiali ai administraţiei Vaticanului care au fost suspendaţi în legătură cu ancheta vor fi chestionaţi "în mai puţin de o lună".

"Există corupţie, este clar. În urma interogatoriilor vom vedea dacă sunt vinovaţi sau nu. Este un lucru urât, nu este plăcut să se întâmple asta la Vatican", a mai spus Suveranul Pontif.

Acestea sunt primele declaraţii publice ale papei referitoare la scandalul care a aruncat noi îndoieli asupra încercărilor Vaticanului de a-şi îmbunătăţi activitatea privind transparenţa financiară. Şeful securităţii Vaticanului Domenico Giani şi şeful autorităţii de reglementare financiară a Vaticanului Rene Bruelhart au demisionat în urma scandalului.

Adjunctul lui Bruelhart, Tommaso Di Ruzza, este unul dintre cei cinci suspecţi care urmează să fie chestionaţi. Francisc a declarat că Biroul Auditorului general al Vaticanului a semnalat primele suspiciuni cu privire la acest caz.

"Pentru prima dată, murdăria este descoperită din interiorul Vaticanului, mai degrabă decât din exterior", a spus Francisc. "Mecanismele de monitorizare internă încep să funcţioneze", a adăugat el.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare