HomeActualitateGhidul limbii în pușcărie pentru politicienii și ex-demnitarii plimbați...

Ghidul limbii în pușcărie pentru politicienii și ex-demnitarii plimbați cu Ordonanța

Ești parlamentar, ministru, primar sau șef de Consiliu Județean, ești un ”ex” din toate astea și îți cam pică ordonanța? E grav și e cam musai să te pregătești. În pușcărie trebuie să ai grijă nu doar ce bagi în gură, ci și ce scoți pe ea. Dacă folosești „mersi“, „te rog“ sau „cât este ceasul“ o să fii luat de papagal și nu te mai salvează nici PFA Daniel. Mușchii și tatuajele de pe braț merg mână-n mână cu o limbă potrivită. Iată câteva cuvinte de început. Restul le afli singur, curând.

  1. Agheasmă: băutură spirtoasă contrafăcută, distilată în celulă. Enoriaşii în zeghe sunt rugaţi să nu facă abuz de agheasmă, fiindcă riscă să stropească pereţii camerei şi asta nu-i creştineşte.
  2. Albinuţă: deţinut care îşi donează pachetul colegilor de cameră. Totuși, Liviu Dragnea, chiar și-n pușcărie, ar rămâne tot trântor.
  3. Aneu: deţinut fără niciun fel de valoare în faţa colegilor. Ca fufele lui Capatos.
  4. Bahaus: persoană tare în gură, care face gălăgie fără motiv. Un fel de Cordin Ștefănescu, adică.
  5. Balenă: dubă cu care sunt transportaţi deţinuţii. Un fel de autobuz în care nu poți să faci pe nimeni la buzunare.
  6. Banană: organ sexual masculin. Dacă aud de „banană“, deţinuţii nu trebuie să se lase păcăliţi de reclama aia cu „consumaţi fructe de trei ori pe zi“. Se poate și mai des!
  7. Fagot: instrument de suflat la care se cântă în puşcărie. Fagotişti pot deveni chiar şi deţinuţii afoni, dar care au, brusc, o revelaţie muzicală la duşuri. Uneori, fagotiştii sunt acompaniaţi de cvartete de coarde şi cântă muzică de cameră (ori de celulă).
  8. Georgică: apelativ dat bastonului de cauciuc al gardienilor, baston mult mai darnic însă decât George Copos.
  9. Nea Ghiță: apelativ dat gardienilor. Probabil va fi schimbat când intră la bulău şi Sebi, ăla de-o ia încet către Portiță (Albă) spre a nu se produce confuzii.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare