AcasăActualitateGospodina Firea ascunde nămeții sub preș

Gospodina Firea ascunde nămeții sub preș

Firește, la un articol despre cât e de bună doamna Firea la dat zăpada, s-ar fi cuvenit să punem un trucaj cu fătuca aceea înarmată doar cu o pereche de tanga și-o lopată, în lupta contra nămeților. Dar, având în vedere ce ne-au făcut pudibonzii după publicarea trucajului cu mustața lui Dragnea, am zis să stăm, naibii, potoliți, căci riscăm să ne închidă de tot Zuckerberg până să ne bage pumnul în gură PSD-ul, așa că mai bine dăm direct o poză cu doamna primar.

Indiferent cu ce am ilustra însă un articol despre Prima Doamnă din Voluntari, nu putem să-i negăm calitățile de gospodină de duminică. După ce și-a suflecat, vitejește, mânecile, doamna Firea a trecut la un adevărat tur de forță. Nici Bikila Abebe, ăla care alerga desculț pe la Olimpiade, n-ar fi reușit să alerge cât a alergat Firea zilele astea, de la o televiziune la alta. Practic, duduia a fost ubicuă: când dădea ciorbiță la aurolaci în gară, când dădea indicații prețioase gudureilor din Primărie cum să țină lopata, cum să arunce calupul de zăpadă, cum să împrăștie, cu o mișcare din poanie, sarea pe carosabil, cum se ține corect un parandărăt, că parazăpezi nu mai avem demult.

Asta e ce s-a văzut la televizor și poate că dacă am fi stat mai mult prin casă, cum ne îndemna doamna primar, am fi căzut acum în admirație față de dânsa. Dar, cum cineva prin orașul ăsta mai trebuie să și muncească – nu de alta, dar ca să aibă ăia pitulați prin case ce păpa, din stradă lucrurile s-au văzut altfel decât la televizor. Marile bulevarde au fost curățate ca-n palmă, zăpada luată de acolo fiind depozitată, gospodărește, pe trotuare. Pe străzile laterale nu puteai intra, pe trotuare nu era cazul să te aventurezi decât dacă voiai să demonstrezi că ești mai tare ca Bear Grylls la supraviețuirea în condiții extreme, cu rahat de câini și nămeți până la brâu. Pentru că doamna Firea, pe care votanții ei mai că au deochiat-o de cât au lăudat-o zilele astea, așa a făcut: a ascuns nămeții sub preșul televiziunilor. Diferența dintre cât de bine arată circulația prin București la televizor și ce groaznică este în realitate ați putut-o sesiza pe pielea și nervii voștri stând prin stații zeci de minute și înghesuindu-vă prin metrouri ca peștii din acvariul de la Carrefour.

Da, o să-mi spuneți, dar și locatarii sunt puturoși, că nu mai ies la dat zăpada, ca pe timpuri. Măi, fraților, locatarii ies la dat zăpada, dar fac curat în fața casei sau a blocului lor. Intersecțiile pe unde bucureștenii erau nevoiți să facă escaladă la semafor, ca să poată trece strada, ale cui sunt, ale locatarilor? Dar vezi, doamna Firea, damă bine, isteață foc, a împușcat acum nu doar doi iepuri, ci enorm de mulți fazani dintr-o lovitură: a dat banii firmelor de casă ale PSD să facă deszăpezirea, dar de muncit a scos la muncă jandarmii și deținuții – evident, nu  și pe Dom Profesor Felix, că el avea de lucru la o carte (adică tocmai îi intrase un ful de ași cu popi în coadă și nu voia să rateze mâna). Mândria proletară a șoșonarilor care au votat-o pe Firea a fost satisfăcută, pușcăriașii au fost puși, în sfârșit, la muncă, nu la întins mâna și toată lumea a fost fericită, mai puțin proștii de bucureșteni care încă mai produc și altceva în afară de pârțuri în canapea, urmărindu-i pe Gâdea & Capatos.

Dar cred că noi suntem de vină, că ieșim pe stradă. Dacă am sta și noi, toată iarna, să urmărim la televizor serialul ”Ce vrăji a mai făcut nefasta mea”, cu Gabi Firea în rolul principal, viața ni s-ar părea minunată. Mai ales că acum, din câte înțeleg, o să cam rămânem și fără căldură – așa zicea domnul acela cu fizic atletic din fruntea Ministerului Energiei. Cu atât mai bine! O să stăm în case, o să ne uităm la televizor cu cât talent deszăpezește doamna Firea cu gura și o să ne-ncălzim și noi cu ce – sau, mai bine zis – cu cine putem. Și să vezi atunci cum o să crească natalitatea, spre bucuria Primei Născătoare din Pesedeu, de-o să se umple nu doar Ferentariul, ci și alte cartiere, ca Dorobanți sau Primăverii, de mame eroine. Păi ce, burghejii nu e și ei oameni?

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare