AcasăActualitateHarvey Weinstein, nominalizat pentru noul premiu Nobel ce medaliază...

Harvey Weinstein, nominalizat pentru noul premiu Nobel ce medaliază „Respectul pentru femei”!

După ce a luat în considerare cei mai recomandațai candidați ai momentului la Premiul Nobel pentru Pace, precum Antifa, Black Lives Matter și ISIS, Comitetul pentru Nobel norvegian și-a anunțat și nominalizările pentru o nouă și inedită categorie, „Respect pentru femei”, creată special în acest an, în urma unei moțiuni depuse de către milioanele de adepți ai mișcării ”MeToo”.

La fel ca și cum dorim să onorăm Black Lives Matter pentru eforturile lor în direcția păcii, așa ne gândim să îi oferim acest nou premiu Nobel lui Harvey Weinstein pentru munca sa incredibilă de promovare a respectului față de femeile din întreaga lume”, a declarat un reprezentant al comitetului, dr. Rosenborg Molde – Valerenga.

Deși recunoaștem că domnul Weinstein ar fi o selecție controversată, el are, evident, câteva argumente deloc de neglijat în favoarea sa. Dacă nu ar fi comis niciodată toate acele abuzuri sexuale pentru care a fost acuzat și condamnat, nu am fi avut astăzi o asemenea preocupare pentru problemele acute legate de agresiunea sexuală sau de hărțuire. Weinstein a lansat de unul singur, din câteva cuvinte, mângâieri plus mișcări de șold, mișcarea ”MeToo” și, trebuie să recunoaștem, munca sa în acest domeniu trebuie recunoscută", a mai adăugat dr. Rosenborg Molde – Valerenga.

Comitetul Nobel este cunoscut pentru selectarea celor mai merituoși candidați pentru diferitele sale premii, iar Weinstein cu sifuranță va cimenta această percepție în mentalul public. De la acordarea lui Barack Obama a unui Premiu Nobel pentru Pace, pentru că nu a făcut mare lucru împotriva ei, până la acordarea premiului ONU și Comitetului Internațional pentru Schimbări Climatice, cu siguranță comitetul face totul pentru păstrarea reputației sale.

În altă ordine de idei, printre alți nominalizați pentru Premiul ”Respect pentru femei” se numără Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell și Bill Clinton.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare