HomeActualitateKim Jong-un trecând Alpii Coreeni

Kim Jong-un trecând Alpii Coreeni

Dictatorul Coreei de Nord a escaladat muntele Paektu, considerat sacru, pe spinarea profund jignită a unui cal nevinovat, care a mărturisit, după ce a fost lăsat în pace, că n-a cărat niciodată o povară mai incomodă. După ce a reușit să-și stârpească la o amploare glorioasă propriul popor în interesele de putere interne și externe, Kim a fost imortalizat într-o gimnastică ecvestră aburcat aproape de cer parcă pentru a-și semnala vecinătatea cu zeii și viitoarea apoteoză chinezească.

         Napoleon Bonaparte s-a zvârcolit în sarcofagul său parizian până a răsturnat de-a binelea mormântul de atâta râs după ce și-a văzut plagiată în chip așa de caraghios icoana ecvestră pictată de artistul Jacques-Louis David. Stafia împăratului corsican a fost amuzată de faptul că imaginea sa călare celebra bătaia pe care, din fruntea oștilor franceze, vestitul comandantul i-a izgonit pe imperialii austrieci din teritoriile italiene care aparțineau galilor pe atunci. În schimb, Kim n-a avut nicio reușită militară reală, crede strigoiul francez, fără să știe că liderul coreean și-a condus armatele de securiști împotriva propriului popor printr-o strategie de-a dreptul machiavelică.

         Vladimir Putin, care i-a fost profesor de fotografie, modeling și cultul personalității tânărului coreean a fost mai întâi zdrobit de invidie la vederea discipolului său. După care, când și-a dat seama că micuțul Kim nu era călare nici pe un dinozaur, nici pe un mamut, a devenit brusc foarte mândru de învățăcelul din Coreea de Nord. Așa că bătrânul rus rămâne cavalerul șef al lumii internaționale, fiind singurul lider de stat de până acum care, cu mâinile goale, a tras de urechi un gigant urs siberian pe care l-a călărit pe nerăsuflate de la Sankt Petersburg și până la Vladivostok, cotind ulterior până la frontiera cu Alaska, unde a scuipat amenințător niște jar pe nări. Revenit la gânduri mai bune față de sârguinciosul său elev,  Putin i-a promis că o să-i arate cum îl va călări, în curând, pe președintele Donald Trump, de îndată ce americanul va deveni suficient de puternic să-l țină în spate pe rus. Pentru asta, Vladimir trebuie să-l mai hrănească o perioadă pe Donald cu știri false, promisiuni secrete și dezvăluiri spectaculoase și eronate.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare