HomeActualitateLocalHotârât să nu lase picior de sirian să pătrundă...

Hotârât să nu lase picior de sirian să pătrundă în Ungaria, Viktor Orban ridică garduri anti – imigrație în Mureș, Harghita și Covasna!

Turcia a lăsat nu mai puțin de 75.000 de migranți să treacă frontiera către țările Uniunii Europene, pe un traseu deja desenat a trece prin mijlocul României.

Deloc surpinzător, cel care a reacționat cel mai repede la aflarea veștii nu a fost președintele roman Klaus Iohannis ci premierul ungar Viktor Orban.

”Am promis că nu vom lăsa picior de harap să intre în Ungaria și am de gând să mă țin de cuvânt. Ca urmare, încă de noaptea trecută am trimis câteva zeci de echipe de muncitori să ridice la granițele țării noastre kilometri de garduri metalice care să tempereze entuziasmul imigranților arabi de a întina valorile occidentale”, a declarat premierul maghiar.

Cum ungurii au, însă, propria lor interpretare asupra geografiei și geopoliticii europene, gardurile, stâlpii și sârmele ghimpate la care făcea referire Viktor Orban au început să fie întinse nu la granița Ungariei cu România, ci la granițele dintre județele Mureș, Harghita și Covasna cu restul unităților administrative din Moldova și Ardeal.

”Vom interzice acces la toți refugiat. Ungaria nu are nevoie de puturoși, are suficienți deja, deci alții nu primit”, a declarat Arpad Szapkany, dirigentele șantierului din județul Covasna, adăugând plin de emfază, pentru a lămuri dubiile legate de procedura de departajare a migranților de ceilalți români aflați în transit: ”E dificil de făcut deosebire care e sirian și care e indian d-ai voștri, din România, că este la fel de colorat la ei, dar noi îi vom depista imediat: toți cei care nu știe cerut o pâine în limba maghiară, automat se consideră imigrant arab și nu primit în Ungaria Mare!”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare