AcasăActualitateLocalPerioada colindelor și a tradițiilor de Anul Nou, când...

Perioada colindelor și a tradițiilor de Anul Nou, când MAI se poate mândri că a eliminat  cerșetoria și a redus înșelăciunile

Ilustrație: Marian Avramescu

Vremea colindelor și a tradițiilor de Anul Nou este perioada anului în care Ministerul Afacerilor Interne (MAI) se poate lăuda că a eliminat total cerșetoria și că a redus semnificativ înșelătoria pe teritoriul României.

Pentru a contribui la eliminarea totală a cerșetoriei, MAI poate împărți clopoței și sorcove tuturor persoanelor fără adăpost sau cu adăpost bine ascuns în acte, din zone precum Piața Unirii sau Gara de Nord din București.

Este acea perioadă din an când persoane mascate pot umbla nestingherite din ușă în ușă, cu Capra, cu Ursul și cu Ciordeala (ultima, tradiție respectată la români pe tot parcursul anului), chiar și când gazda nu-i acasă.

O să rămână multe gazde sănătoase, cu facturi semnificativ reduse la energie, după ce multe cete de urători îi vor debarasa de inutilele și costisitoarele aparate electronice și electrocasnice.

Aceasta, pentru că Anul Nou îmbelșugat intră mult mai ușor într-o casă “aerisită”.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare