AcasăActualitateMamelor din lumea-ntreagă, eu vă dau un singur sfat:...

Mamelor din lumea-ntreagă, eu vă dau un singur sfat: dacă aveți penali pe-acasă, candidați pentru Senat!

Precum anticul Ulise și vlăjganii lui, care se legaseră sub burta oilor, ca să scape de furia ciclopului orbit Polifem și să se strecoare afară din peștera acestuia, așa s-au legat și penalii din PNL sub burta lui Cioloș, doar-doar or mai păcăli o tură orbitul popor și s-or strecura în Parlament. Deși se tot bat cu cărămida în piept că au listele pline de oameni noi, liberalii nu se dezbară de metehnele useliste și tot ce-au învățat de la frățiorii din PSD fac, chiar dacă la o scară mai redusă. Da, or avea ei 60% dintre candidați nou-nouți, dar, dacă vă uitați pe liste, ăștia-s puși, de cele mai multe ori, pe locuri neeligibile, în timp ce penalii cu ștate vechi pot fi siguri de pe acum că vor mai păpa încă patru ani pâinea statului, ca deputați și senatori.

Dacă tot v-ați apucat să faceți curățenie, doamna Alina Gorghiu, de ce n-ați făcut până la capăt? Ascunsul gunoiului sub preș nu doar că nu vă face cinste, dar nici n-o să vă aducă prea multe voturi. Păi ori suntem gospodine, ori nu mai suntem? Oricine vede afișul cu penalul edil Cherecheș e cuprins cel puțin de scârbă și cel mult de furie. Cherecheș, un român mândru, verde, al cărui nume provine din străvechile cuvinte din limba dacilor liberi din Maramu, ”cere” și ”cash” (se citește chere cheș), e cercetat de DNA și face naveta între arestul la domiciliu și arestul la bulău. Fiindcă el nu mai poate candida, a pus-o pe mămica lui să candideze. Și apare, ca atare, în afișul electoral al acesteia, cu sigla PNL și anunțul tandru ”Îmi susțin mama”.

Ce-a crezut PNL? Că, dacă pușcăriașul primar a fost votat la alegerile locale de niște idioți cumpărați în viu, idioții ăia o să i-o voteze și pe mumă-sa? Ba, pardon, băi, strategii lui pește! Electoratul lui Cherecheș nu e și electoratul PNL, ăla e electoratul captiv al PSD, fiindcă PSD le-a mărit pensiile și alocațiile, PSD le taie taxele și tot PSD îi face mame eroine chiar și pe tații de șapte puradei. Ei l-au votat pe Cherecheș pe plan local, fiindcă primarul e țâța din teritoriu care le dă lapte moca. La Parlament e cu totul altceva: băimărenii care l-au votat pe primar n-au acum absolut niciun interes să aleagă și o duduie care va vota, alături de PNL, de Cioloș și de miniștri lui, tăierea pomenilor pentru putori, chiar dacă respectiva duduie e mămica lui Cherecheș.

La faza asta, PNL e ipocrizia întruchipată: la București îl scoate la înaintare pe Cioloș ca pe sfintele moaște, să-l pupe toți hipsterii și să voteze cu Partidul, în vreme ce în provincie defilează cu penali – sau cu rubedeniile acestora, în caz că penalii sunt, momentan, la pușcărie, și nu pot ține locul ocupat. Și-n tot acest timp, liberalii îi acuză pe pesediști că și-au pus beizadelele și secretarele pe listă, uitând că ei fac același lucru cu mamele. Bă-băieți, dacă tot v-ați propus să ne prostiți pe față, măcar faceți-o și voi mai cu talent. Nu trebuia să o puneți pe mămica lui Cherecheș, că prea e bătătoare la ochi, trebuia să puneți și voi vreo rudă mai îndepărtată, vreo verișoară de gradul cinci de la Borșa, o mătușică de gradul patru de la Șomcuta sau pe finul cumnatului unchiului lui Cherecheș, de la Vișeu. Pentru că, punând pe listă mama unui penal, poate o să câștigați voturi de la câțiva amețiți pentru care Cherecheș a făcut minunea înmulțirii zahărului și uleiului, dar o să pierdeți și mai multe voturi de la niște nehotărâți care poate v-ar fi votat, dacă nu veneați cu oferta asta de-a dreptul mârlănească. Nu mai zic că de aici s-ar putea isca discuții printre liberali. Păi ce, Cătălin Cherecheș e singurul penal cu rude bune de pus pe liste? Blaga n-avea și el verișoare la fel de bune? Orban n-avea vreun cumnat ideal pentru Senat? Videanu, Berceanu sau Chiliman nu aveau și ei nepoți, veri, cumetri, care s-ar fi putut strecura în Senat sau în Cameră, ca niște furtunuri de supt bani publici, al căror capăt să se verse tot în curtea lor, a penalilor scoși de pe liste?

Așa că nu mai umblați toată ziua cu anti-corupția în gură, domnii liberali, când voi aveți mame de penali prin bătătură. Nu știu cine a făcut listele astea la PNL și nu știu cine le-a aprobat, dar parcă a făcut-o anume ca să îi scârbească și mai mult pe dezamăgiții care ar fi votat cu liberalii și să aducă un scor inferior partidului. Dacă USR nu reușește să-i atragă pe acești dezamăgiți, iar prezența la urne va fi și la scrutinul din decembrie scăzută, PSD o să obțină iar, cum a obținut și în vară, la București, o victorie zdrobitoare și vom ști pe cine să dăm vina: pe mama lor de liberali!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare